Oštrije mjere

Merkel predlaže strožije zakone za ulazak izbjeglica

Merkel predlaže strožije zakone za ulazak izbjeglica
09.01.2016.
u 14:39
Merkel je predložila da se ne odobri azil osobama koje su počinile krivična djela
Pogledaj originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel predložila je izmjene s ciljem olakšavanja deportacije tražitelja azila koji počine krivična djela.

Ovaj potez je uslijedio nakon niza seksualnih napada imigranata na žene tijekom proslave Nove godine u njemačkom gradu Kelnu, podsjeća BBC.

Žrtve navode da su napade izvršili muškarci koji izgledaju kao da su iz područja sjeverne Afrike ili koji su arapskog porijekla, a to dovodi u pitanje politiku otvorenih vrata. 

Način na koji se policija ponijela tijekom ovih događaja je također žestoko kritiziran. Antiimigrantski pokret Pegida planira održati prosvjede u Kelnu, prenosi Fena. 

Merkel je govorila nakon sastanka sa svojom strankom u Mainzu, a predložila je da se ne odobri azil osobama koje su počinile krivična djela, uključujući i one koji su na odsluženju uvjetne kazne.

- Kada se počine krivična djela i kada se ljudi stave izvan okvira zakona onda će uslijediti posljedice, kazala je ona novinarima nakon sastanka. Ovaj potez će morati odobriti njemački parlament kako bi stupio na snagu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.