KIM JONG U BORBI PROTIV ZAPADA:

Kontrolirat će se dužina suknji, oblik cipela, majica…

kim jong-un
kosa
18.04.2016.
u 16:51
Pogledaj originalni članak

U borbi protiv zapadne kulture sjeverno korejski vođa Kim Jong-un upotpunio je listu zabranjenih stvari. Nakon što je ranije režim objavio popis frizura koje su prihvatljive, sada su definirali i kako moraju izgledati odjeća te modni dodaci.

Od sada je zabranjeno imati piercing jer to je, zaključio je mladi vođa, dio zapadne kulture, ali i zapadnjačke haljine i hlače. Ova zabrana u prvom redu se odnosi na pokrajine Sjeverni Hamgyong i Yanggang, područja koja graniče s Kinom, a u kojima građani ipak lakše u odnosu na ostatak Sjeverne Koreje dolaze do informacija a time i do kulturnih i modnih trendova iz svijeta, prenosi Net.hr

Najnoviju zabranu je otkrio lokalni novinar, a ona je, kako je objasnio, pokušaj režima da iz društva potpuno eliminira obilježja kapitalizma, prenosi Telegraph.

Postaju sve više zaluđeni Zapadom

Sjevernokorejski režim žestoko se bori protiv zapadne kulture u bilo kojem obliku, a sve one koji posegnu za “anti socijalističkim” ponašanjem čeka logor.

“Sve veći broj sjevernokorejskih građana zaluđen je zapadnom kulturom”, kazao je Jiro Ishimaru Said, japanski novinar koji je povezan s nekim kolegama unutar sjevernokorejskog režima.

“Inspekcija” na ulicama

Tko krši stroga pravila dress codea, određivat će”inspekcija” koja patrolira ulicama a koju čine mladići i djevojke odani sjevernokorejskom vođi. Provjeravt će detalje poput duljine suknji, oblika cipela, majica, ali i frizura što je ranije naređeno.

Volonteri Sjevernokorejske unije mladih (NKYU) već imaju puno posla; primjerice, zaokupljeni su i lovom na neudane žene koje rade u trgovinama, a što je također zabranjeno.

Mladi se u NKYU mogu prijaviti kada navrše 15 godina, a nakon što polože zakletvu da će spriječavati “korupciju javnog morala” bacaju se na posao.

‘Skratimo kosu…’

Sjeverna Koreja je ranije za sve muškarce strogo definirala da moraju imati socijalističke frizure koje podrazumijavaju strogo određenu dužinu kose.

Bila je pokrenuta i kampanja protiv duge kose pod nazivom “Skratimo kosu u skladu s našim socijalističkim načinom života”.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.