bezvizni režim

Kanada će ukinuti vize za Rumunjsku i Bugarsku

Kanada će ukinuti vize za Rumunjsku i Bugarsku
01.11.2016.
u 07:52
Pogledaj originalni članak

Kanada će na kraju iduće godine ukinuti vize za putnike iz Rumunjske i Bugarske te prije toga  olabaviti dio ograničenja,  priopćila je u ponedjeljak kanadska vlada.
 
Te dvije europske zemlje postavile su bezvizni režim kao ključni uvjet za davanje podrške Sveobuhvatnom gospodarskom i  trgovinskom sporazumu CETA koji su Kanada i EU potpisale u nedjelju.

Nakon Rumunjske i Bugarska je prije tjedna dana postigla dogovor s Ottawom o ukidanju viza,  koje će  stupiti na snagu 1. prosinca 2017., nakon što su te dvije zemlje povećale prijetnje da će blokirati sporazumu o slobodnoj trgovini.

"Ukidanje viznog režima za Rumunjsku i Bugarsku značit će putovanje bez viza u Kanadu za građane svih država članica EU. Svi ćemo imati  koristi od povećanja putovanja i trgovine", rekao je u priopćenju ministar za imigraciju John McCallum.

Dok se u potpunosti ne ukine vizni režim, kanadska vlada je objavila da će rumunjski i bugarski državljani koji su u posljednjih 10 godina dobili kanadsku vizu za privremeni boravak  ili oni koji imaju valjanu američku neuseljeničku vizu biti izuzeti od obveze vize.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.