NAKON PROVOKACIJE

Južna Koreja uzvratila i bacila 8 bombi kod granice, Trump: Sve mogućnosti na stolu

Foto: Reuters/PIXSELL
Južna Koreja uzvratila i bacila 8 bombi kod granice, Trump: Sve mogućnosti na stolu
29.08.2017.
u 15:22
Napad je naredio predsjednik Moon Jae-in kako bi zemlja "pokazala snažnu sposobnost kažnjavanja" Sjeverne Koreje u slučaju napada
Pogledaj originalni članak

Južna Koreja bacila je osam teških bombi blizu granice sa Sjevernom Korejom kako bi pokazala snagu nakon posljednjeg incidenta u kojem je Pyongyang lansirao raketu preko Japana. 

Četiri zrakoplova F-15K bacila su bombe MK-84 koje mogu penetrirati u 11 metara zemlje, piše Independent. Južna Koreja rekla je da je svih osam bombi pogodilo ciljeve na vlastitom teritoriju. 

Napad je naredio predsjednik Moon Jae-in kako bi zemlja "pokazala snažnu sposobnost kažnjavanja" Sjeverne Koreje u slučaju napada. Na posljednji sjevernokorejski test reagirao je i američki predsjednik Donald Trump, koji je, prema priopćenju iz Bijele kuće, rekao da su sve mogućnosti na stolu. 

- Svijet je jasno i glasno primio posljednju poruku Sjeverne Koreje: ovaj režim signalizirao je svoj prijezir prema susjedima, prema svim članicama UN-a te prema minimalnim standardima prihvatljivog međunarodnog ponašanja - rekao je Trump u izjavi. 

- Prijeteći i destabilizirajući potezi samo povećavaju izolaciju sjevernokorejskog režima u regiji i među zemljama svijeta. Sve mogućnosti su na stolu - rekao je Trump.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.