Britanski premijer

Jonhson u izolaciji nakon kontakta sa zastupnikom pozitivnim na koronavirus

Jonhson u izolaciji nakon kontakta sa zastupnikom pozitivnim na koronavirus
16.11.2020.
u 08:49
"Nemam simptoma, ali slijedim pravila i radit ću na broju 10 (10 Downing Street) dok nastavljam voditi vladin odgovor na pandemiju", napisao je na Twitteru Johnson
Pogledaj originalni članak

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da se kasno u nedjelju samoizolirao, nakon što je stupio u kontakt sa osobom koja se pozitivna na koronavirus.

"Nemam simptoma, ali slijedim pravila i radit ću na broju 10 (10 Downing Street) dok nastavljam voditi vladin odgovor na pandemiju", napisao je na Twitteru Johnson, koji je primljen na intenzivnu njegu u travnju nakon razvoja Covid-19.

56-godišnji premijer bio je u četvrtak 35 minuta s konzervativnim zastupnikom Lee Andersonom, koji je u subotu testiran pozitivno na virus, izvijestila je novinska agencija Press Association.

Nijedan od njih nije nosio masku za lice, a stajali su samo oko metar pokazuje slika sa sastanka koju je Anderson objavio na Facebooku.

Vijest dolazi u vrijeme kad je Johnson angažiran u posljednjim pokušajima postizanja sporazuma s Europskom unijom uoči kraja tranzicijske faze Brexita u prosincu, kao i sa široko kritiziranim britanskim odgovorom na koronavirus.

Engleska je u lockdownu do 2. prosinca zbog koronavirusa.

Vlada je u nedjelju ujutro potvrdila još 24.962 slučaja koronavirusa širom Britanije i još 168 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s Covidom tokom pandemije dostigao 51.934, prenosi dpa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.