Potpuno zatvaranje

Izrael zabranio putnički aviopromet

Izrael zabranio putnički aviopromet
25.01.2021.
u 11:21
Pogledaj originalni članak

Izrael od danas zabranjuje letove unutar države, kao i letove između Izraela i drugih zemalja, kako bi spriječio nove uvezene slučajeve koronavirusa i usporio širenje unutar granica.

Iz kabineta premijera je potvrđen plan da je od ponoći pa do kraja siječnja zabranjen putnički aviopromet i za domaće, ali i za strane avioprijevoznike. Bit će dozvoljeni samo neki letovi u slučaju da je to potrebno za medicinsku opremu, cjepivo ili hitne medicinske slučajeve.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu smatra da je ovakva mjera odlična, no svjestan je da se u ovom trenutku nijedna svjetska država nije odlučila na ovakav potez.

"Prva smo država u svijetu koja je uvela ovakvu mjeru. Nijedna država nije učinila ono što mi namjeravamo - hermetički zatvoriti zemlju", kazao je za izraelske novine Haaretz.

Iako nekoliko zemalja jeste vratilo ograničenja u avioprometu, izraelski prijedlog je među najstrožijim viđenim do sada s obzirom na to da letenje i ulazak u zemlju ne dozvoljavaju ni ukoliko imate negativan test na koronavirus.

Ovakve restrikcije dolaze nakon što se nekoliko novih sojeva koronavirusa krenulo širiti svijetom, a s obzirom na to da se o tim sojevima ne zna još uvijek dovoljno informacija, Izrael je odlučio spriječiti dodatne slučajeve novog soja koronavirusa za koji se vjeruje da se brže širi i da je smrtonosniji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.