TJERALICA

Ivica Todorić na listi najtraženijih bjegunaca Europola

Foto: Europol
Ivica Todorić na listi najtraženijih bjegunaca Europola
02.11.2017.
u 14:38
Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak, 23. listopada, izdalo je europski uhidbeni nalog protiv Todorića koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.
Pogledaj originalni članak

Korupcija, prijevara i krivotvorenje dokumenata dio je zločina koji se na teret stavljaju Ivici Todoriću u tjeralici koja je objavljena na stranicama Europola. 

Todorić se tako našao na listi najtraženijih bjegunaca Europe. Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.