zauzet će i europu

Islamska država prijeti: Ovako će svijet izgledati do 2020. godine

Foto: Andrew Hosken/Empire of Fear
Islamska država prijeti: Ovako će svijet izgledati do 2020. godine
10.08.2015.
u 11:48
Prema fotografiji karte, planiraju zauzeti cijelo područje sjeverne Afrike, Bliski i Srednji Istok, jugoistočnu Europu te cijeli Pirenejski poluotok
Pogledaj originalni članak

Islamska država šalje ozbiljne prijetnje kako će svijet izgledati do 2020. godine, a prema kojima planiraju zauzeti pola Afrike i Azije te pojedine dijelove Europe. Prema fotografiji njihove karte svijeta, planiraju zauzeti cijelo područje sjeverne Afrike, Bliski i Srednji Istok, jugoistočnu Europu te cijeli Pirenejski poluotok.

ISIL trenutno broji više od 50.000 članova i ima imovinu vrijednu oko dvije milijarde funti, najviše zahvaljujući poljima nafte i plina u Iraku i Siriji, piše Mirror.

Iz dana u dan šokiraju svijet svojim napadima, a najžešći je bio onaj na turiste u poznatom tuniškom odmaralištu gdje je ubijeno 38 osoba.

Postali su poznati po tome što bacaju muškarce sa zgrada zato što su homoseksualci, a najpoznatiji njihov krvnik je terorist iz Ujedinjenog Kraljevstva Mohammed Emwazi, poznatiji kao Jihadi John.

O Islamskoj državi knjigu "Carstvo straha" napisao je BBC-jev novinar Andrew Hosken koji je u knjizi otkrio detalje o ISIL-ovim planovima.

– Kada budu osnovali svoj kalifat, okrenut će se protiv cijelog svijeta. Jednostavno žele upravljati cijelim svijetom – rekao je Hosken.

– Islamska država ne želi osnovati svoj kalifat i živjeti u miru. Žele da se cijeli svijet vodi njihovom ideologijom. Već su destabilizirali Irak i Siriju, pokušavali su to učiniti Saudijskoj Arabiji i Libiji, a nedavno su uništili glavnu tunišku industriju, turizam. I što dulje postoje, veće su šanse da će početi proizvoditi biološko i kemijsko oružje. A ako budu imali oružje za masovno uništenje, budite sigurni da će ga koristiti – rekao je Hosken.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.