zbog poticanja na nasilje i sektaštvo

Iračke vlasti zatvorile Al Jazeeru u Bagdadu

Iračke vlasti zatvorile Al Jazeeru u Bagdadu
28.04.2016.
u 18:45
Pogledaj originalni članak

Iračke vlasti zatvorile su ured Al Jazeere u Bagdadu, optuživši tu katarsku satelitsku tv-mrežu za poticanje nasilja i sektaštvo.

Povjerenstvo za komunikacije i medije (CMC) uputilo je pismo medijskoj mreži Al Jazeeri u kojoj je obavještava da povlači licencu za rad ureda te da na godinu dana zatvara sve urede tv mreže u toj zemlji.

Odluka je, kako se navodi u dopisu, donesena 24. ožujka zbog "stalnih prekršaja i medijskog jezika kojim se poticalo nasilje i sektaštvo".

Tv mreža sa sjedištem u Dohi u srijedu je u priopćenju objavila da nije prekršila pravila te da nije prestala profesionalno i objektivno pokrivati događaje.

Iračke su vlasti u više navrata kritizirali Al Jazeeru jer je, navodno, svojim izvještavanjima pogodovala sunitskoj džihadističkoj grupi Islamskoj državi, o njoj izvješćujući pozitivno, a o šijitskoj iračkoj većini negativno.

Strani zaposlenici tv mreže otprije ne mogu ući u Irak jer su vlasti pooštrile uvjete za izdavanje viza, rekao je za AFP šef iračkoga ureda Al Jazeere Valid Ibrahim.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.