PLATIO 55.000$ ZA LOV

Internet poludio zbog ubojstva poznatog lava Cecila: Američki zubar ostao bez posla

Internet poludio zbog ubojstva poznatog lava Cecila: Američki zubar ostao bez posla
29.07.2015.
u 11:14
U Nacionalnom parku Hwange u Zimbabweu ubijen je lav Cecil, lav crne grive koji je bio vođa čopora, a kojeg su svi turisti obožavali jer je uvijek pozirao za fotografiranje
Pogledaj originalni članak

U Nacionalnom parku Hwange u Zimbabweu ubijen je lav Cecil, lav crne grive koji je bio vođa čopora, a kojeg su svi turisti obožavali jer je uvijek pozirao za fotografiranje. Bio je zaštitni znak ovog nacionalnog parka, no onda je okrutno ubijen.

Krivolovci su lava hranom namamili izvan parka, ranili ga samostrelom pa ga lovili 40 sati prije nego su ga ubili vatrenim oružjem, nakon čega su mu odrubili glavu i ogulili kožu, piše britanskiTelegraph.

Nakon objave da je legendarni Cecil ubijen, brzo je pronađen i njegov ubojica. Riječ je, naime, o stomatologu Jamesu Palmeru iz američke Minnesote koji je platio 55.000 dolara za odstrel poznatog lava.

Životinja je ubijena 1. srpnja zbog čega su reagirali borci za prava životinja u Zimbabweu.

Stomatolog se sada pravda kako nije znao da je on bio omiljeni lav te da je vodičima uredno platio za lov zbog čega je mislio kako je sve legalno.

Iako je strastveni lovac i na svom blogu se hvali svojim trijumfima poput ubijenog leoparda, ovaj puta namjerio se na krivog.

Osnovana je Facebook stranica preko koje korisnici traže pravdu za ubijenog Cecila, a Palmerova stomatološka ordinacija na Yelpu je prikupila preko 200 negativnih komentara zbog čega je zatvorena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.