Banka u Bangladešu

Hakeri zbog pravopisa otkriveni tijekom krađe 81 milijuna dolara

Hakeri zbog pravopisa otkriveni tijekom krađe 81 milijuna dolara
22.04.2016.
u 20:07
Transakcije su zaustavljene, jer su hakeri napravili grešku u pravopisu. Umjesto riječi "fondacija", napisali su fandacija, što je izazvalo sumnju kod banke
Pogledaj originalni članak

Hakeri su uspjeli ukrasti oko 81 milijun dolara iz banke u Bangladešu, a to je bio jedan od najvećih ukradenih iznosa iz banke u povijesti, prenosi Reuters. Krađa se dogodila u veljači, kada su hakeri upali u sustav banke i preko federalnih rezervi u New Yorku skretali novac s računa u Bangladešu na Filipinima i Šri Lanku.

Transakcije su zaustavljene, jer su hakeri napravili grešku u pravopisu. Umjesto riječi "fondacija", napisali su fandacija, što je izazvalo sumnju kod banke.

Da hakeri nisu napravili pravopisnu grešku, mogli su ukrasti gotovo milijardu dolara iz centralne banke u Bangladešu. Istraga je dovela do zaključaka da je banka koristila vrlo jeftine mrežne prekidače i nije imala adekvatnu zaštitu na zidu, što je učinilo put prohodnim za hakere. 

Prema pisanjima Reutersa, policija ima saznanja o ljudima koji su dobili novac od centralne banke Bangladeša, ali ne znaju identitet hakera. To je djelomično zbog jeftinog hardvera banke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.