DOGAĐA SE NEZAMISLIVO:

Građani u glavnom gradu Islamske države se pobunili i ustali protiv džihadista!

Građani u glavnom gradu Islamske države se pobunili i ustali protiv džihadista!
07.03.2016.
u 11:46
Pogledaj originalni članak

Sirijske su vlasti izvijestile u subotu da se u glavnom gradu tzv. Islamske države, Raki, dogodio ustanak lokalnih civila protiv ISIL-a. Navodno su grupe građanskog otpora zauzele čak pet četvrti tog grada koji je prije rata imao malo manje od 200 tisuća stanovnika.

Civili su navodno zauzeli pet četvrti nad kojima se vijori službena sirijska zastava, zastavaSirijske Arapske Republike. Tvrde tako barem sirijske vlasti u Damasku, no njihove je navode nemoguće provjeriti iz neovisnih izvora. Nema nikakvih fotografija ni snimki bilo kakvih sukoba u Raki, prenosi Net.hr

Jednako je tako nemoguće potvrditi i vijesti o tome da je u glavnome gradu Islamske države došlo do sukoba između domaćih i stranih ISIL-ovih boraca.

U Raki, naime, kao ni na cijelom teritoriju koji kontrolira tzv. Islamska država, ne postoje nikakvi mediji, već su sve vijesti svedene na internetsku komunikaciju s nekolicinom hrabrih pojedinaca koji objavljuju informacije unatoč tome što su posljedice po one koji to čine, a otkrije ih se, stravične, piše portal AMN.

Vlada u Damasku navodno ipak održava kontakte s plemenima u Raki jer stanovnicima i dalje isplaćuje mirovine, što je njihov jedini izvor prihoda kojim mogu nabavljati potrepštine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.