PREMIJER TURSKE:

FETO i PKK će biti uklonjeni s dnevnog reda Turske

FETO i PKK će biti uklonjeni s dnevnog reda Turske
15.08.2016.
u 07:37
Pogledaj originalni članak

Premijer Turske Binali Yildirim poručio je danas u Ankari da će terorizam i sve terorističke organizacije u potpunosti biti uklonjene s dnevnog reda Turske.

Ispred sjedišta vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti) povodom obilježavanja 15. godišnjice od osnivanja stranke , održan je program na kojem su govorili predsjednik AK Partije i premijer Turske Binali Yildirim, bivši turski premijer Ahmet Davutoglu i bivši predsjednik te zemlje Abdullah Gul, javlja Anadolu Agency (AA).

Pored članova stranke, programu je prisustvovao i veliki broj građana.

“Suprostavili smo se u inat izdajničkim četama, terorističkim organizacijama, ukratko svima onima koji postavljaju zamke na put naroda. Uz Božiju pomoć nitko nas ne može svratiti s tog puta”, poručio je Yildirim u obraćanju.

On je dodao kako “smo danas jači nego jučer” i kako se danas ta stranka pred prisutnima nalazi kao stranka koja se suočila s nizom kriza, izdaja i zamki.

Yildirim je govorio i o državnom udaru koji su, kako je rekao, vojne osobe odane terorističkoj organizaciji Fetullahci (FETO) pokušale izvesti 15. srpnja.

“Napadaju jedinstvo ove zemlje i naroda, žele uništiti postignuto, žele zaustaviti naš hod sigurnim koracima ka budućnosti. Neka svatko zna da AK Partija zajedno s narodom državu nije prepustila izdajnicima niti će je ikad prepustiti. Neće moći zaustaviti našu odlučnost i realizaciju vizije AK Partije za 2023.godinu da dođemo na visoki stupnj civilizacije na koji je ukazao i Mustafa Kemal Ataturk. Upravo suprotno, napadi i izdaje povećat će našu odlučnost”, poručio je Yildirim.

Turski premijer dodao je kako će terorizam, prvenstveno terorističku organizaciju FETO i separatističku terorističku organizaciju PKK ukloniti s dnevnog reda Turske.

“Neovisno i nepristrasno sudstvo, očišćeno od četa, pravosudni sustav koji dobro funkcionira su ono bez čega se ne može”, kazao je Yildirim.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.