WASHINGTON

FBI upozorava na oružane prosvjede pred Bidenovu inauguraciju

FBI upozorava na oružane prosvjede pred Bidenovu inauguraciju
11.01.2021.
u 20:36
Pogledaj originalni članak

Američki Federalni istražni ured (FBI) upozorio je da su u Washingtonu i glavnim gradovima još 50 saveznih država SAD planirani oružani prosvjedi pred inauguraciju izabranog američkog predsjednika Joe Bidena, koja je planirana za 20. siječnja, javila je agenicija ABC News.

Pozivajući se na list američke agencije za provođenje zakona, dopisnik ABC Newsa objavio je na Twitteru da je "identificirana oružana grupa" priopćila da planira putovati u Washington u subotu, 16. siječnja i da će podići ustanak ukoliko netko pokuša smijeniti odlazećeg predsjednika SAD Donalda Trumpa, prenosi Srna. 

Predstavnici FBI nisu bili komentirali navode američkog novinara.

Američka Nacionalna garda ovlaštena je angažirati do 15.000 vojnika u Washingtonu Okrug Kolumbija, radi podrške inauguraciji izabranog predsjednika SAD Bidena, izjavio je direktor Biroa Nacionalne garde (NGB) general Daniel Hokanson.

On je novinarima rekao kako se očekuje da će 10.000 vojnika biti u tom gradu do subote, 16. siječnja i da će se NGB usredsrijediti na podršku na polju sigurnosti logistike i komunikacija.

Ključne riječi
FBI
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.