misterij

Dugo čuvana tajna: Napokon se zna koliko je star Kim Jong Un

Foto: Reuters/PIXSELL
Dugo čuvana tajna: Napokon se zna koliko je star Kim Jong Un
10.07.2016.
u 21:03
Prema službenoj verziji sjevernokorejskog režima, diktator te zemlje rođen je 8. siječnja 1982. godine. Južna Koreja tvrdi da je rođen godinu kasnije, a Amerikanci su sad izašli sa svojom verzijom...
Pogledaj originalni članak

Otkad je došao na vlast, život Kim Jong Una velikim je dijelom pravi misterij. O njegovoj se mladosti i odrastanju ne zna gotovo ništa, osim da je neko vrijeme živio u Švicarskoj gdje je polazio prestižnu školu. Pod lažnim imenom, naravno. 

Čak je i njegov datum rođenja predmet rasprava već godinama. Prema službenoj verziji tog brutalnog režima, Kim Jong Un je rođen 8. siječnja 1982. godine. Južna Koreja je pak uvjerena da je rođen 8. siječnja 1983. godine. Zanimljivo, taj je datum potvrdio i bivši košarkaš Dennis Rodman koji je nekoliko tjedana proveo u Sjevernoj Koreji u društvu diktatora. 

No, SAD ima treću verziju. Naime, kada je Ministarstvo financija SAD-a prije nekoliko dana objavilo nove sankcije za sjevernokorejski režim, u njima su kao datum rođenja Kim Jong Una naveli 8. siječnja 1984. godine, piše Yahoo Finance.  

Dakle, prema službenom stavu SAD-a, sjevernokorejski diktator ima 32 godine, dvije manje od službene verzije Sjeverne Koreje. Naravno, i dalje ostaje pitanje je li ovaj podatak točan, no ako i nije, gotovo je sigurno najbliži istini. 

Kada su pak rođendani poznatih ličnosti u pitanju, Kim Jong Un je u zaista dobrom društvu. Osmog su siječnja naime rođeni i Elvis Presley, David Bowie i Stephen Hawking, prenosi 24sata.hr.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.