TERORISTIČKI NAPAD

Državljani sedam zemalja među žrtvama napada u Beču

Foto: Reuters/Pixsell
Državljani sedam zemalja među žrtvama napada u Beču
04.11.2020.
u 17:03
Pogledaj originalni članak

Dvoje Austrijanaca, Nijemac i državljanin Sjeverne Makedonije ubijeni su u terorističkom napadu u Beču u ponedjeljak, priopćila je bečka policija. 

Ozlijeđeni, njih 23, većinom su Austrijanci, ali su među njima i državljani Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Afganistana. 

Tri osobe su i dalje na odjelu intenzivne njege, ali su stabilno, priopćile su gradske bolnice.

Kujtim Fejzulai (20) ubio je u napadu u Beču u ponedjeljak navečer četiri osobe i ranio njih više od 20, u pucnjavi u samom središtu grada, prije nego li ga je austrijska policija ubila zaustavivši ga u smrtonosnom pohodu.

Slovačka policija je objavila u srijedu da su vlasti u Bratislavi upozorila Austriju na napadača nakon što je pokušao kupiti streljivo u toj zemlji.

"Slovačka policija ovog je ljeta bila obaviještena da sumnjive osobe iz Austrije pokušavaju kupiti streljivo u Slovačkoj. Ipak, oni nisu uspjeli obaviti kupnju", objavila je uprava slovačke policije iz Bratislave na Facebooku. Također je navela  da je izvješće o tome odmah proslijeđeno austrijskoj policiji.

Švicarske vlasti potvrdile su u srijedu da su dvojica muškaraca uhićena nedaleko od Zuericha "očito prijatelji" napadača iz Beča i rekle da policija istražuje prirodu njihovih odnosa.

Dvojica mladića, u dobi od 18 i 24 godina, uhićena su u utorak u gradu Winterthuru na sjeveru Švicarske. 

Austrijska policija uhitila je 14 osoba dok pokušava utvrditi je li Fejzulai imao pomagače.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.