"Oasis"

Dječak pronašao rješenje za djecu zarobljenu u vrućim autima

Foto: ilustracija
Dječak pronašao rješenje za djecu zarobljenu u vrućim autima
18.06.2018.
u 14:06
Pogledaj originalni članak

Bishop Curry je 11-godišnjak koji je dizajnirao ventilator koji bi se automatski uključio ako bi unutrašnjost automobila dostigla određenu temperaturu, prenose mediji.

Uređaj treba stajati na naslonjaču za glavu, a točno mjesto ventilatora bi ovisilo o starosti djeteta i položaju sjedalice. kojeg je pogodio rašireni problem smrtnih slučajeva koji se dogode kad netko ostavi djecu zaključanu u vrućim autima.

Njega je naime pogodio rašireni problem smrtnih slučajeva koji se dogode kad netko ostavi djecu zaključanu u vrućim autima.

Kad je vidio na vijestima da je na taj način preminula beba iz njegovog susjedstva došao je na ideju pravljenja posebnog uređaja.

Uređaj otkriva i je li se vozilo zaustavilo, a koristi i GPS. Također otkriva sjedi li dijete u autu. Ako otkrije prisustvo djeteta, iz ventilatora započinje puhati hladni zrak preko unutarnjeg sustava hlađenja.

Njegov otac, koji je inače inženjer u Toyoti, je medijima ispričao da ga je po dolasku s posla dočekao sin sa skicom izuma kojeg je nazvao Oasis (oaza).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.