ISIL PRIJETI UZ JEZIVU SNIMKU LIKVIDACIJE:

‘Bruxelles je bio upozorenje. Naši vojnici su posvuda’

Foto: screenshot / YouTube
‘Bruxelles je bio upozorenje. Naši vojnici su posvuda’
28.03.2016.
u 15:19
Pogledaj originalni članak

Na kraju snimke džihadist puca u glavu navodnog špijuna koji nosi narančasto odijelo

Islamska država objavila je novi propagandni video koji prikazuje likvidaciju navodnog špijuna i u kojem džihadisti slave prošlotjedni teroristički napad u Bruxellesu.

Jeziva snimka prikazuje belgijskog terorista Abu Hanifa al-Baljiki, poznatog kao Hicham Chaib, kako puca u potiljak muškarca nakon što je likovao oko napada u kojem je smrtno stradala 31 osoba.

U originalnom videu koji traje devet minuta, vide se TV ekrani koji prikazuju bombaški napad i džihadista koji prijeti Europi, prenosi Jutarnji.hr

Dok govori na francuskom, flamanskom i arapskom, jedan džihadist naglašava kako je nedavni masakr bio samo upozorenje, a drugi govori kako će borbu započeti 'u domovima, ulicama, školama, bolnicama i javnim građevinama'.

Hicham Chaib, vođa radikalne grupe 'Sharia4Belgium' okrivljuje Europljane i Zapad za bombardiranje Sirije i tvrdi: 'Ubit ćemo vaše ljude'. Također, izjavljuje kako je Bruxelles samo zrno od onoga što slijedi.

Na kraju snimke puca u glavu navodnog špijuna koji nosi narančasto odijelo. Nakon što ispali dva metka, u snimci koja je prestravična za prikazati, vidi se zatvorenik kako u lokvi krvi leži na podu.

Osim ovog videa, objavljen je još jedan u kojem džihadist prijeti na engleskom jeziku.

Abou Umar Al-Muhajir govori kako je vrlo sretan zbog nedavnih napada na Bruxelles kao i zbog masakra u Parizu.

- Alah će ih smjestiti (bombaše samoubojice) na najviše mjesto u raju'. Želim da znate, vi nevjernici, da su naši vojnici posvuda. Dok god nastavljate bacati bombe, mi ćemo klati na vašim ulicama. Oko za oko, zub za zub. Nemate lijeka za Islamsku državu. Svakim danom se sve više širimo.

Snimke su objavljene nakon što je stigla informacija kako je Sirijska vojska je uz pomoć ruskih zračnih snaga napokon protjerala džihadiste Islamske države iz Palmire.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.