BREXIT

Boris Johnson podnio ostavku zbog Brexita

Foto: Reuters/Pixsell
Boris Johnson podnio ostavku zbog Brexita
09.07.2018.
u 16:27
On je drugi visoki dužnosnik Vlade koji je dao ostavku u roku od nekoliko sati
Pogledaj originalni članak

Boris Johnson je podnio ostavku na dužnost ministra vanjskih poslova uslijed sve veće političke krize zbog britanske strategije Brexita. 

On je drugi visoki dužnosnik Vlade koji je dao ostavku u roku od nekoliko sati nakon što je ostavku dao i britanski ministar za Brexit David Davis.

  Ostavku Davisa su pozdravili zagovornici Brexita iz Konzervativne stranke koji smatraju da planovi premijerke May da zadrži što bliskije trgovinske veze s Europskom unijom izdaju njihovu želju za potpunim prekidom s EU. Osim toga, Davisova ostavka nameće pitanje može li May dobiti podršku parlamenta za svoj plan izlaska iz EU i postoji li mogućnost njezina opoziva. 

Podršku u svojoj ostavci trebao bi dobiti i Johnson.

  Devet mjeseci prije nego što bi Britanija trebala napustiti Uniju i samo tri mjeseca prije roka za postizanje sporazuma s EU, May se našla pod snažnim pritiskom EU i brojnih tvrtki koje od nje traže da pokaže svoje pregovaračko stajalište.

Podsjetimo, Davis je rekao kako smatra da je u nacionalnom interesu da na dužnosti ministra za Brexit bude osoba koja čvrsto vjeruje u premijerkin pristup, a ne tek "nevoljki sudionik".

Izjava Borisa Johnsona još se čeka. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.