ERDOGAN:

Bombaš samoubojica koji je usmrtio 51 svata imao između 12 i 14 godina

Bombaš samoubojica koji je usmrtio 51 svata imao između 12 i 14 godina
22.08.2016.
u 09:06
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu da je sinoćnji teroristički napad na vjenčanju u Gaziantepu izveo, aktiviranjem eksploziva na sebi, bombaš samoubojica uzrata između 12 i 14 godina.

“Ranije smo priopćili da je broj ranjenih osoba bio 94, uzmemo li u obzir otpuštene na kućno liječenje, u bolnicama trenutno imamo 69 ranjenika, među kojima je 17 s teškim ozlijedama. Život je izgubila 51 osoba“, kazao je turski predsjednik Erdogan.

Erdogan je kazao da preliminarni rezutati istrage ukazuju na to da je napad bio djelo terorističke organizacije ISIS, te je dodao da su nadležne turske službe i ranije upozoravale da na području Gaziantepa djeluje ISIS-ova ćelija.

“Sada će naše snage još intenzivnije nastaviti djelovanje u toj regiji. Kako bismo očuvali svoje jedinstvo i bratstvo u ovoj borbi protiv terorizma moramo ostati jaki i ujedinjeni. Nije nam bitno odakle dolazi ako je riječ o terorizmu, nije bitno je li to terorizam FET, PKK, ISIS ili onaj u Siriji PYD i YPG. Sve su to za nas terorističke organizacije. Oni ne poznaju vjeru, domovinu, naciju. Pobijedit ćemo ih zajedničkom borbom, baš kao što smo to učinili 15. srpnja protiv pučista“, poručio je Erdogan.

Ističući da Turska nastavlja odlučnu borbu protiv terorista i izdajnika, Erdogan je kazao da će procesi čišćenja terorista biti nastavljeni jer još uvijek postoji sumnja da se unutar sigurnosnih i drugih institucija nalaze infiltrirani pojedinci tih organizacija.

Osvrnuvši se i na turski zahtjev upućen SAD-u za izručenje vođe terorističke organizacije FETO, Erdogan je kazao da ni Turska ranije nikada nije postupala s uvjetima dostave dokaza i dokumenata za tražne teroriste, već da je izručivala sve koje je Washington tražio.

“Sada i mi tražiti osobu koja je vođa organizacije koju su naše nadležne institucije stavile na listu terorističkih. Dostavimo im toliko dokaza i dokumenata, a oni se i dalje pitaju je li to baš ta osoba. Takav stav šteti našem strateškom partnersvu. Nadam se da ćemo na sastanku u srijedu prevladati te stvari“, kazao je Erdogan. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.