LOŠE ZA AMERIKU

Bivši šef CIA-e: "Trump je opasan, taj čovjek je stalno bijesan"

Foto: Reuters/PIXSELL
Bivši šef CIA-e: "Trump je opasan, taj čovjek je stalno bijesan"
27.02.2016.
u 13:56
Nekadašnji CIA-in šef kaže kako je još gore od Trumpovog bijesa to što su i njegove pristaše podjednako bijesni
Pogledaj originalni članak

General Michael Hayden, bivši direktor Centralne obavještajne agencije (CIA), kritizirao je za BBC mogućeg kandidata za predsjednika Amerike Donalda Trumpa, te istaknuo kako bi njegov izbor bio opasan za Ameriku. 

"Donald Trump ima veliku podršku republikanskog biračkog tijela, i to je činjenica. Ali, taj čovjek je opasan. On je konstantno bijesan, vrišti s govornice, prijeti...i što je najgore, oni koji ga podržavaju su podjednako bijesni. Iskreno, ako taj čovjek pobijedi, to bi čak i mene prestravilo", rekao je Hayden za BBC.

"Njegova priča o podizanju zida, iseljavanju 12 milijuna Meksikanaca 'silovatelja i dilera' je zaprepašćujuća. On je radikalan. Amerika je društvo dobrodošlice. Mi znamo asimilirati migrante u svoje društvo. Pa, mi smo društvo koje su izgradili imigranti", istaknuo je Hayden.

Napomenuo je kako postoji samo jedna stvar oko koje se slaže s Trumpom, a to je zaštita američke demokracije. 

"Ni ja ne bih ukinuo 'specijalne metode ispitivanja' (u prijevodu: mučenje zatvorenika). Štoviše, podržavam i likvidaciju prijetećih subjekata koji bi mogli ugroziti našu demokraciju. To je jedina stvar u kojoj je slažem s Trumpom", izjavio je bivši šef CIA-e.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.