HEINZ-CHRISTIAN STRACHE:

Beč i Sarajevo centri islamističke terorističke scene

Beč i Sarajevo centri islamističke terorističke scene
16.01.2016.
u 13:55
Pogledaj originalni članak

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Heinz-Christian Strache rekao je da su se sudionici terorističkih napada u Parizu prije udara pripremali u Beču i ocijenio da ovaj slučaj pokazuje da je austrijska prijestolnica, uz Sarajevo, postala centar islamističke terorističke scene.

Lider FPO je za austrijski portal "Österreich 24″ rekao da ima informacije da su se dvojica terorista ubijenih u Parizu za napad pripremali u Beču. Prema njegovim riječima, teroristi su nekoliko dana prije odlaska u Pariz živjeli u stanu u Beču.

Oni su u lokalnoj ljekarni kupili velike količine materijala koje su iskoristili za eksploziv. Poslije kupovine velike količine sumnjivih kemikalija, farmaceut je slučaj prijavio policiji, koja nije reagirala.

Austrijsko Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je prijava farmaceuta postojala i da su kupci praćeni, ali da ne postoji veza s napadima u Parizu, prenosi Srna.

Strache je naglasio da je riječ o nevjerojatnom skandalu koji pokazuje u kolikoj je mjeri Beč, osim Sarajeva, postao centar islamističke terorističke scene.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.