neoporezivi bonus

Austrija isplaćuje bonus: Evo tko će dobiti 500 eura pomoći

Austrija isplaćuje bonus: Evo tko će dobiti 500 eura pomoći
21.11.2022.
u 18:02
Prekovremeni rad, noćne smjene, zamjene bolesnih kolega u zadnje tri godine pandemija koronavirusa postavila je velike izazove, posebice za djelatnike u zdravstvu i skrbi
Pogledaj originalni članak

Vlasti u Donjoj Austriji isplatit će dodatni neoporezivi bonus za više od 23.000 njegovatelja u iznosu od 500 eura. 

Prekovremeni rad, noćne smjene, zamjene bolesnih kolega u zadnje tri godine pandemija koronavirusa postavila je velike izazove, posebice za djelatnike u zdravstvu i skrbi. Zato pokrajina Donja Austrija sada isplaćuje “plavu i žutu premiju za skrb” od 500 eura kao veliko i iskreno hvala, rekla je guvernerica Johanna Mikl-Leitner u radijskoj emisiji “Donja Austrija”.

– Bilo je puno pohvala na račun njegovatelja ali to nije dovoljno. Potrebna je i novčana pomoć, rekla je u nedjelju guvernerica Johanna Mikl-Leitner.

Ovu premiju isplaćuje država za zaposlene s punim radnim vremenom, za zaposlenike s nepunim radnim vremenom piše Fenix-magazin.

Bonus je samo još jedna točka u planu da profesionalni zdravstveni sektor ponovno postane privlačniji za rad. Kako se navodi, tek nedavno je najavljeno ukidanje takozvane “ulazne faze” za primalje, kućne pomoćnice i sl. u kojoj se isplaćuje samo 90 posto plaće. U tu svrhu država do 2030. namjerava potrošiti 300 milijuna eura na proširenje centara za njegu te otvaranje dodatnih radnih mjesta za obuku.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.