zračni udari

Al-Nusra potvrdila da im je američka koalicija pogodila sjedište i ubila 25 članova

Al-Nusra potvrdila da im je američka koalicija pogodila sjedište i ubila 25 članova
04.01.2017.
u 16:50
Pogledaj originalni članak

Zrakoplovi koji pripadaju međunarodnoj koaliciji predvođenoj SAD-om pogodili su u provinciji Idlib lokalno sjedište bivše Fronte al-Nusra, potvrdio je glasnogovornik ove terorističke grupe.

Do 25 članova organizacije koja se sada zove Džabat Fateh al-Šam ubijeno je u utorak zračnom udaru na zgradu u kojoj su se našli na sastanku, javlja Middle East Eye.

S druge strane, Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je da nije jasno tko je izvršio napad.

Napad je izveden petog dana dogovorenog primirja koje su dogovorile Turska i Rusija. No iz primirja su isključene Islamska država i Džabat Fateh al-Šam.

"Sjedište koje je nedavno napala međunarodna koalicija je glavno sjedište za to područje i sadrži više podružnica, što je dovelo do ubojstva (naše) braće", izvijestio je glasnogovornik bivše al-Nusre Abu Anas al-Shami.

Američki Pentagon, koji koordinira aktivnostima protuterorističke koalicije u Siriji i Iraku, nije zasad komentirao njegovu izjavu.

Međutim, Pentagon je potvrdio da je koalicija izvela letove u podršci turskim i pobunjeničkim snagama koje pokušavaju izbaciti ISIS iz grada al-Baba u sjevernoj Siriji. Avioni koalicije, međutim, nisu izvršili zračne udare.

Za razliku od njih, ruski avioni su prošlog tjedna bombardirali grad. Ruski dužnosnici inzistiraju da napade nisu koordinirali s Turskom, prenosi Index. hr. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.