teško stanje

Sve mu je gore: Hoće li Ratko Mladić živ dočekati presudu?

Foto: AFP/PIXSELL
Sve mu je gore: Hoće li Ratko Mladić živ dočekati presudu?
10.10.2011.
u 15:18
Mladić je prošlog tjedna kolabirao, a otad često halucinira i doziva suprugu te se stječe dojam da s njom razgovara.
Pogledaj originalni članak

Sve je upitnije hoće li osumnjičenik za ratne zločine Ratko Mladić živ dočekati presudu u Haagu, piše Dnevni Avaz. Mladiću je zdravstveno stanje jako loše, pogotovo od prošlog četvrtka kad je kolabirao u svojoj ćeliji.

Stražarima je trebalo sat vremena da ga osvijeste, a od tada ima problema s halucinacijama.

– Mladić je ozbiljno bolestan. Moždani udar ostavio je traga, a ponašanje za koje su svi bili uvjereni da je gluma sada se pokazuje stvarnim. Svi su u tribunalu i pritvorskoj jedinici u panici. Mladić je postao predmet sažalijevanja; od čuvara do najviših službenika. Vrlo često halucinira, doziva suprugu i stječe se dojam da s njom razgovara. Inače, Mladić sve teže govori – prenosi Dnevni Avaz izjavu jednog od svojih haaških izvora.

Vijest su loše primile majke poginulih Srebreničana, za čiju se smrt sumnjiči Mladića. Predsjednica udruge "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović smatra da je Srbija s izručenjem namjerno čekala kako bi Mladić došao u pozne godine i kako bi mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

– Sve je to izrežirano i čekalo se da dođe skoro do samrti pa da ga izruče Hagu. I što dalje? Srbija je zbog izručenja ispala korektna i pravna država u očima svjetske javnosti, koja nikada nije gledala bol i patnju majki ubijene djece, a kriva je koliko i sam Mladić. Ja želim da mu dragi Alah podari dug život, ali ne kao čovjeku nego kako bi kasapin koji je pobio tisuće djece dočekao pravdu – kaže Mehmedović.

Sljedeće ročište u postupku protiv Mladića bit će održano 10. studenog.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar cro1com
cro1com
02:55 11.10.2011.

Nevjerujem ni rijeci .

KR
krtica
21:10 10.10.2011.

Otrovati tog krvopiju i djeco-ubojicu da se po kratkom postupku pridruzi svome \"suborcu\" Milosevicu i sudrugu Luciferu.

ME
mendja
07:50 11.10.2011.

njemu je jos samo ostalo umrijeti nista drugo...... sta ga sad navlace u 70 godini..... da je bogdo uhvacen prije kad mu je bilo drago zivjeti a ne sad kad se moli bogu da lijepo umre........