BIJELA KUĆA:

Svaki će Amerikanac dobiti jedinstven internetski ID

Foto: 'NICHOLAS KAMM'
Svaki će Amerikanac dobiti jedinstven internetski ID
11.01.2011.
u 08:11
Riječ je o jačanju on-line sigurnosti te smanjenju, a možda i eliminiranju, potrebe da se pamte deseci lozinki, tvrdi ministar trgovine
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Bijele kuće potvrdili su da Barack Obama planira američkom Ministarstvu trgovine dati ovlasti za stvaranje jedinstvenog internet ID-a za svakog Amerikanca, javio je Fox News.

Koordinator za cyber sigurnost Howard Schmidt rekao je kako je to ministarstvo savršeno mjesto za centralizaciju napora oko stvaranja "ekosistema s identifikacijama" na internetu. Za nekoliko mjeseci o tome bi trebala biti objavljena i nacionalna strategija.

- Riječ je o jačanju on-line sigurnosti te smanjenju, a možda i eliminiranju, potrebe da se pamte deseci lozinki. Treba stvoriti i koristiti sigurnije digitalne identitete - kazao je ministar trgovine Gary Locke na Stanfordskom institutu za istraživanja ekonomske politike.

Ova nova odluka će, bez sumnje, potaknuti nove rasprave o potrebi anonimnosti na internetu, odnosno mogućnostima zloupotrebe nadzora od strane američke vlade.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.