Žepče

Sv. misu predslavio apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto

Foto: Branka Janko
Sv. misu predslavio apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto
28.03.2013.
u 09:46
Po dolasku u općinu Žepče, posmrtni ostaci don Ivana Bosca izloženi su u školskom predvorju KŠC -a “Don Bosco”, gdje je služeno euharistijsko slavlje
Pogledaj originalni članak

Dolazak zemnih ostataka Don Ivana Bosca u Žepče okupio je više stotina vjernika koji su u susret sa svecem stigli iz različitih krajeva BiH.

Domaćin organizacije dočeka relikvija svetog Ivana Bosca bili su Salezijanci koji već dvadeset godina rade i djeluju u općini Žepče i osnivači su Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ u Žepču. Na dočeku posmrtnih osta Dolazak zemnih Ostatci don Ivana Bosca u Žepče okupio je više stotina vjernika koji su u susret sa svecem stigli iz različitih krajeva BiH. Domaćin organizacije dočeka relikvija sv. Ivana Bosca bili su Salezijanci koji već 20 godina rade i djeluju u općini Žepče i osnivači su KŠC “Don Bosco“ u Žepču. Na dočeku posmrtnih ostataka koji od 2009. putuju svijetom i izlažu se na javno čašćenje vjernicima u svim mjestima u kojima djeluju Salezijanci, bili su učenici i profesori KŠC, redovnice i redovnici, brojni vjernici. Po dolasku u Žepče posmrtni ostaci don Ivana Bosca izloženi su u predvorju KŠC, gdje je služeno euharistijsko slavlje. Uslijedila je procesija s relikvijama don Bosca do Crkve sv. Ante Padovanskog gdje je upriličen koncert duhovne glazbe u izvedbi zbora “Dominks“ pod ravnanjem sestre Blanke Jeličić i služena sv. misa koju je predvodio apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto. Po završetku misnog slavlja, zemni ostaci smješteni su u školskoj kapelici gdje su vjernici imali prigodu osobnoga čašćenja i molitve. Drugog dana boravka relikvija u Žepču, euharistijsko slavlje predvodio je don Pejo Orkić, provincijal hrvatske salezijanske zajednice. - Naš vrhovni poglavar, ujedno i deveti don Boscov nasljednik don Pascual Chavez želio je da don Boscovi posmrtni ostatci dođu u sva mjesta na svijetu gdje salezijanci djeluju, u sklopu pripreme 200. obljetnice njegova rođenja koja će biti obilježena 2015. Salezijanski red je jedan od najvećih u Katoličkoj crkvi, a ima nas oko 16.000 na svim kontinentima. Susret sa relikvijama je vrlo dirljiv i ne da srcu da ostane mirno. Za ovaj smo se doček spremali pjesmom i slavljem - kazao je ravnatelj KŠC u Žepču don Tihomir Šutalo. Relikvije sv. Ivana Bosca do 23. ožujka borave u Hrvatskoj salezijanskoj provinciji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.