traži se lažljivac

"Šumski dječak" opet nestao, Njemačkoj dužan 25.000 eura

Foto: Facebook
"Šumski dječak" opet nestao, Njemačkoj dužan 25.000 eura
20.09.2012.
u 10:15
Sve vrijeme dok je boravio pod okriljem njemačke socijalne službe plaćan mu je smještaj, hrana, tečaj njemačkog jezika, a dobivao je i mjesečni džeparac
Pogledaj originalni članak

Njemačke vlasti neće moći naplatiti gotovo 25.000 eura kazne "šumskom dječaku" koji se prije godinu dana pojavio u Berlinu jer je – nestao. On je, naime, priču o tome kako je pet godina živio s ocem u šumi te kako ima amneziju koja je nastupila nakon što mu je otac iznenada preminuo – izmislio. Sve vrijeme dok je boravio pod okriljem njemačke socijalne službe plaćani su mu smještaj, hrana, tečaj njemačkog jezika, a dobivao je i mjesečni džeparac. Njemačka je zbrojila sve troškove i odlučila mu ispostaviti račun, ali njega se nigdje ne može pronaći.

Istina o 17-godišnjem "šumskom dječaku" saznala se kada ga je na fotografijama koje su objavile njemačke vlasti prepoznala njegova pomajka. On je zapravo Robin van Helsum, 20-godišnjak iz nizozemskog Hengela odakle je otišao samo nekoliko dana prije pojavljivanja u Berlinu.

"Ray", kako su ga zvale njemačke vlasti prije nego se otkrila istina o njegovu identitetu, nestao je prije tri mjeseca, javlja Daily Mail, a njegova pomajka kaže da joj se javio samo dan prije negoli je objavljen njezin identitet, pitao je može li doći k njoj jer mu treba odmor i više se nije javio niti je dolazio.

Berlinske vlasti vjeruju da se pridružio sezonskim beračima voća, ali kako je ljeto završilo, više nema posla za sezonce. Iako se šuškalo da je viđen u rodnom Hengelu, nizozemske vlasti vjeruju kako je prepametan da bi se pojavio u rodnom gradu znajući kakvi ga problemi očekuju. Naime, 20-godišnjak je nestao kada je njemačka socijalna služba objavila da će morati platiti svoj "besplatni život na račun njemačkih poreznih obveznika".

>>Švicarski par se javio policiji: "Šumski dječak" je naš unuk!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.