na granici s Irakom

Sukobili se Kurdi i Turci: 18 poginulih i 16 ozlijeđenih

Foto: 'SAFIN HAMED'
Sukobili se Kurdi i Turci: 18 poginulih i 16 ozlijeđenih
19.06.2012.
u 15:24
Oko stotinu pripadnika Kurdistanske radničke stranke (PKK) započelo je napad još u zoru. Usmrtili su osam vojnika, dok su ih 16 ranili
Pogledaj originalni članak

Turski vojnici i kurdski militanti sukobili su se u jednoj od najintenzivnijih borbi ove godine u kojoj je poginulo 18 vojnika. Oko stotinu pripadnika Kurdistanske radničke stranke (PKK) započelo je još u zoru napad na tri vojne promatračke postaje u provinciji Hakkari u blizini granice s Irakom. Usmrtili su osam vojnika, a 16 su ranili. U kasnijim sukobima turske postrojbe usmrtile su deset gerilaca PKK, izvještava Reuters.

– Teroristička skupina želi sabotirati atmosferu povjerenja i stabilnosti te nastavlja svoje nehumane krvave napade – izjavio je turski Predsjednik Abdullah Gul. A visoki vladini i državni dužnosnici sastali su se u popodnevnim satima kako bi razgovarali o borbi u Ankari u uredu premijera Tayyipa Erdogana, koji je na summitu G20 u Meksiku.

Vjeruje se da je nekoliko tisuća militanata PKK smješteno u planinama na sjeveru Iraka, odakle redovito pokreću napade na kurdskom jugoistoku Turske.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.