DROGA

Stočani na optuženičkoj klupi zbog šverca 155 kg marihuane

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Stočani na optuženičkoj klupi zbog šverca 155 kg marihuane
09.10.2010.
u 15:02
Prvo suđenje Šutalu i Boškoviću, koji je tada bio u bijegu, održano je 2006. Šutalo je dobio tri godine zatvora, a Bošković pet
Pogledaj originalni članak

Tridesetjednogodišnjem Božidaru Boškoviću, državljaninu Bosne i Hercegovine iz Stoca, započelo je ponovljeno suđenje na Županijskom sudu u Splitu prema optužnici koja ga tereti za šverc 155 kilograma marihuane radi prodaje u proljeće 2003. godine, za što je već bio u odsutnosti osuđen na pet godina zatvora.

Optužni akt tereti Boškovića da je zajedno s Ivicom Šutalom zvanim Medo, Juricom Jerkovićem zvanim Jure, Ivicom Vladimirom zvanim Vali i Oliverom Štrbićem od ožujka do svibnja 2003. godine u više navrata iz Bosne i Hercegovine nabavljao ukupno 155 kilograma marihuane.

“Travu” su zatim preko graničnog prijelaza Doljani motornim čamcem i vozilom prebacivali u Hrvatsku, točnije u Metković.

Ilegalni teret su nadalje teretnim vozilima prebacivali u Zagreb gdje su ga prodavali.

Prvo suđenje Ivici Šutalu i Božidaru Boškoviću, koji je tada bio u bijegu, održano je 2006. godine kada je Ivica Šutalo dobio tri godine zatvora, a Božidar Bošković pet godina zatvora.

Ostala trojica, Jurica Jurković, Ivica Vladimir i Oliver Štrbić, osuđena su 2004. godine na Županijskom sudu u Dubrovniku.

U veljači ove godine Bošković se sam predao hrvatskoj policiji i zatražio da mu se omogući ponovno suđenje za krijumčarenje 155 kilograma marihuane na kojemu je Ivica Šutalo, koji je u međuvremenu svoju kaznu odslužio, svjedok.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.