Pobjeda Hrvatske

Štimca spasio Rakitić, a nakon prve utakmice bio je prekrižen

Štimca spasio Rakitić, a nakon prve utakmice bio je prekrižen
13.10.2012.
u 12:13
Domaćin je vodio golom Ibraimija, a preokrenuli su Ćorluka i Rakitić
Pogledaj originalni članak

Stadion Filip II. nije neprijateljski dočekao hrvatsku reprezentaciju, čak ni naše navijače. Makedonci i Hrvati zajedno su cijelo poslijepodne pjevali po skopskim restoranima i kafićima, a već od 17 sati stadion se počeo puniti. Hrvatska reprezentacija odigrala je u Skoplju najbolje prvo poluvrijeme pod Štimčevim vodstvom. Unatoč vodstvu Makedonaca, vatreni nisu izgubili glavu i vrlo brzo, strpljivom, čvrstom i agresivnom igrom vratili su se u igru. Na žalost, tek je pogodak Makedonaca bio okidač za eksploziju Štimčeve momčadi. U 16. minuti Ibraimi, bratić dinamovca Ademija, okrenuo je Ivana Strinića i smireno matirao vratara Pletikosu. Pogotku Makedonaca prethodio je očigledan prekršaj na Ognjenu Vukojeviću, no danski sudac nije se oglasio.

Prljavi start Ristića

Inače, Makedonci su u startu utakmice pribjegavali preoštrim, čak i prljavim startovima. Tako je Stevica Ristić brutalno pokosio Srnu bez lopte, s leđa, i odmah dobio žuti karton. Makedonci su se nakon pogotka povukli, svi si stali iza lopte i zatvorili se u bunker, kao i prošli mjesec u Maksimiru. To im se u prvom poluvremenu pokazalo kako promašena strategija, jer Hrvatska je potpuno dominirala i nizala šanse. Prvi je zaprijetio Nikica Jelavić, ne realiziravši čisti zicer glavom u 25. minuti. Šest minuta kasnije Mandžukić je ubacio s desne strane, a na loptu je prvo zakasnio Perišić, a onda i Rakitić. Makedonci su bili obezglavljeni i napokon su kapitulirali u 33. minuti.

Čarli poput centarfora

Rakitić je ubacio iz kuta, lopta je preletjela obranu Makedonije i pala u noge Ćorluki, koji je poput vrhunskog centarfora smiruje i pogađa s pet metara. Na kraju prvoga poluvremena još jedna prigoda. Slobodan udarac sa 35-40 metara od gola, svi su očekivali ubačaj, no Rakitić je opalio po golu i vratar Bogatinov, koji je izašao naprijed, jedva je odbio loptu u korner. U vrlo solidnom prvom poluvremenu Hrvata nedostajao je samo doprinos Marija Mandžukića, ovoga puta žrtvovanog na poziciji povučenoga napadača. Mandžo je u Bayernu čista špica, dok mu je kod Štimca oštrica otupljena. Srećom, Hrvatska je u Skoplju imala raketu, Ivana Rakitića u briljantnome izdanju. Ivan je u 60. minuti opet iz slobodnog udarca potegnuo s više od 30 metara, ovoga puta vratar Bogatinov bio je prekratak i lopta je odsjela u mreži. Štimca je tako spasio igrač kojega nakon prve utakmice s Makedoncima u Zagrebu - prekrižio. Utakmica u Skoplju ostat će upamćena i po prvom nastupu Sammira za hrvatsku reprezentaciju. Mamićev mezimac odigrao je posljednjih pola sata, a naši navijači su ga izviždali. Do kraja utakmice Kalinić je zapucao zicer u 77. minuti, a Srna iz slobodnjaka u 90. pogodio vratnicu. Na kraju utakmice kapetan Srna nije želio povesti momčad prema navijačima što mu je Štimac zamjerio pa je došlo do svađe...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.