Vitez

Stalne redukcije pitke vode i višesatna isključenja dotoka vode

Stalne redukcije pitke vode i višesatna isključenja dotoka vode
22.08.2013.
u 11:03
Praznim bocama prosvjednici su lupali i na taj način simbolički upozoravali na žeđ
Pogledaj originalni članak

Pod geslom “Tko šuti – slaže se“, građani Viteza po treći put u dvadeset dana organizirali su prosvjedni skup želeći na taj način, mirnim okupljanjem ispred zgrade Općine, ponovo ukazati na veliki problem, na žeđ koja ih muči.

Jer, Vitežani već godinama, kao nijedna općina u BiH, trpe stalne redukcije pitke vode i višesatna potpuna isključenja dotoka pitke vode u njihove domove. A više neće, ne mogu i ne smiju šutjeti, što su kazali i motom (Qui tacet...) pod kojim su prosvjed i organizirali, nasuprot političkim dužnosnicima Viteza, svi odreda, od općinske, županijske, federalne i državne razine. Međutim, upravo su oni, skupa s direktorom JKP Viteza i najveći, ako ne i jedini, krivci za muke kroz koje Vitežani zbog redukcija i isključenja vode, prolaze.

Na žalost, razočarenje i sve veći gnjev prosvjednika, ni ovaj put, baš nitko od političkih dužnosnika nije se udostojio doći i barem s nekoliko ohrabrujućih riječi obratiti se sugrađanima koji im već godinama na izborima daju svoje glasove. Ovaj treći prosvjed, bio je i nešto glasniji, „ratoborniji“, jer su mnogi prosvjednici došli s transparentima i praznim plastičnim bocama za pitku vodu koju kupuju, a više stotina litara teče u Zenicu čiji građani nemaju baš nikakvih redukcija ili ograničenja potrošnje pitke vode.

Praznim bocama prosvjednici su lupali i tako simbolički upozoravali na žeđ koju da bi ugasili moraju svakodnevno kupovati pitku vodu u prodavaonicama, a svoje nezadovoljstvo potkrepljivali su i povicima: Žedni smo; Hoćemo vodu; Vratite nam Krušćicu. Novi prosvjed je zakazan za sljedeću srijedu, a potegnuto je i pitanje angažiranja nekog od uglednih bh. odvjetnika kako bi se vratile Vitezu potrebne količine vode, kako bi se stalo u kraj „igrama“, s pitkom vodom kada je u pitanju izvorište Krušćiva i žedni građani Viteza.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.