pad grada heroja

Srpski mediji: Markač predvodi kolonu u Vukovaru

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Srpski mediji: Markač predvodi kolonu u Vukovaru
18.11.2012.
u 12:48
Dolazak Markača u Vukovar, na središnju manifestaciju Dana sjećanja na žrtve i 21. godišnjice pada grada, izazvao je opće oduševljenje velikog broja građana, javlja agencija Bet
Pogledaj originalni članak

Mediji u Srbiji javljaju o obilježavanju 21. obljetnice stradanja Vukovara, uglavnom prenoseći agencije. No, svi ističu kako je u Koloni sjećanja uz najviši državni vrh i general Mladen Markač  pa B92 donosi naslov "Markač predvodi kolonu u Vukovaru", a svi redom javljaju kako je Ante Gotovina još jučer rekao kako neće doći u Vukovar na obljetnicu već kasnije.

- Dolazak Markača u Vukovar, na središnju manifestaciju Dana sjećanja na žrtve i 21. godišnjice pada grada, izazvao je opće oduševljenje velikog broja građana, javlja agencija Beta, a prenose brojni mediji. Beta podsjeća kako su "ratni sukobi počeli 13.kolovoza 1991, a JNA je zauzela grad 18. studenog, borbe za Vukovar trajale su 86 dana, a u njima je, kako se procjenjuje, poginulo između 3000 i 5000 ljudi, uglavnom civila, a u sukobima je razrušeno 90 posto grada". Ova agencija ističe izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića od sinoć u Vukovaru kako "nije bitno kakve su reakcije iz Srbije na oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču".

Agencija Tanjug javlja kako im je potvrđeno da predstavnici Srba u Hrvatskoj neće nazočiti obilježavanju stradanja Vukovara, ali podsjećaju da su "Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a,  kao najvišeg organa srpske manjinske samouprave u Hrvatskoj, i Dragan Crnogorac kao predsjednik ZVO-a , asocijacije općina na području dvije istočne županije u kojima žive Srbi, potpisali su prije nekoliko dana izjavu sjećanja povodom godišnjice stradanja i patnji građana Vukovara i svih drugih građana Hrvatske stradalih 1991. i 1992. u kojoj ih se sjećaju s dubokim pijetetom i suosjećaju s njihovim najbližima".

>>Markač u Vukovaru: Mi nismo ratni zločinci nego časni vojnici

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.