LOPOVI

Srednjoškolac otuđio golf, a dječak krao u školi

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Srednjoškolac otuđio golf, a dječak krao u školi
16.12.2010.
u 09:17
Istražitelji rasvijetlili brojne krađe i uhvatili kradljivce vozila, računala, sekunadrnih sirovina, pršuta...
Pogledaj originalni članak

Zbog provale u prostorije Mjesne zajednice u sklopu OŠ Gradac kod Posušja, gdje su otuđena četiri računala i pisač, uhićena su dvojica mlađih maloljetnika (15) i dijete (13), svi iz Graca. Ispitani su u nazočnosti djelatnika Centra za socijalni rad i njihovih roditelja, a otuđeno je vraćeno. U drugom slučaju, u Blidinjskoj ulici, policajcima se odbio zaustaviti vozač golfa 2 tip, koji se dao u bijeg prema Š. Brijego.

No, u mjestu Rastovača sletio je s ceste pa je pješice pokušao pobjeći. Uhićen je Miloš Šarenac (18) iz Bileće, koji nema položen vozački ispit. Ispostavilo se da je vozilo prethodno ukradeno u Bileći. Tako je, osim prometnih prekršaja – vožnje bez položenog vozačkog ispita i nepostupanja po naredbi ovlaštene službene osobe, dobio i kaznenu prijavu za prikrivanje. I istražitelji PU Š. Brijeg uhitili su sad već poznatog lopova Miroslava Ćavara (23) iz G. Graca, te Jozu Brkića (18) i Jakova Brekala (29) iz Š. Brijega, koji su ukradeno prodali kao sekundarnu sirovinu.

Naime, oni su iz podruma kuće u izgradnji u mjestu Donji Gradac, otuđili elektro kabel koji je bio razveden po zidovima, čekić, kliješta, željeznu polugu i aluminijsku kutiju. Također, uhićen je i Josip Kolobarić zvani Čokić (27) iz Gornjih Mamića, koji je priznao da je iz otključane sušionice mesa u mjestu Dubrava otuđio četiri svinjske pečenice i sedam panceta. Inače, Čokić je zbog krađa već bio pod uvjetnom osudom od godine dana u Tomislavgradu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.