NA PUTU PREMA VRHU

Zvijezda je rođena: Ovom mladom Hrvatu predviđaju veliku karijeru, a željeli bi ga mnogi

Foto: Jazz Saletović Photography
Zvijezda je rođena: Ovom mladom Hrvatu predviđaju veliku karijeru, a željeli bi ga mnogi
25.04.2022.
u 07:53
Mladi hrvatski napadač glavna je tema europskih nogometnih krugova, Talijani bi ga htjeli vidjeti u Milanu, uvjereni da će u budućnosti nadmašiti igrački doseg svog oca Darija
Pogledaj originalni članak

Roko Šimić (18), jedan je od mladih hrvatskih napadača koji je u zadnjih nekoliko mjeseci napravio senzacionalan igrački iskorak. Ovih dana opet je skrenuo pažnju na sebe sjajnom izvedbom u polufinalu Lige prvaka u kojoj je sa Salzburgom pregazio madridski Atletico 5:0. Roko je zabio dva pogotka i ubilježio jednu asistenciju.

- U Ligi prvaka mladih, najjačem europskom natjecanju mladih nogometaša, rođena je zvijezda. Zove se Roko Šimić - piše Calciomercato o izvedbi mlade hrvatske napadačke nade. Talijani idu još i dalje, špekulirajući kako je Roko i dalje na meti Milana, kluba za kojeg je svojedobno igrao njegov otac Dario.

Uvjereni su Talijani da će Roko napraviti veću karijeru od oca Darija.

- Nisam očekivao takvo nešto. Uspjeh je došao jer je svaki igrač dao sve od sebe. Nismo pobijedili samo zbog mog učinka. Ja sam zabio pogotke ponajprije zahvaljujući mojim suigračima. Finale? To su utakmice koje se pobjeđuju, ne gube. Vjerujem da smo spremni na taj podvig u ponedjeljak - kazao je Roko.

Inače, Roko je prvi hrvatski nogometaš koji će zaigrati u finalu Lige prvaka mladih. Statistički pokazatelji kažu da je 75 posto igrača koji su igrali najmanje četvrtfinale ovog natjecanja, nakon toga napravilo veliku karijeru. Mladi Šimić do sada je pokazao kako posjeduje jako puno karakteristika koji ga svrstavaju u kategoriju potencijalnih budućih vrhunskih igrača.

Šimić je ove sezone zabio ukupno 25 pogodaka za Liefering, drugu momčad Salzburga, te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige. U Ligi prvaka mladih bio je strijelac šest puta i u borbi je za najboljeg strijelca tog natjecanja. Isto toliko pogodaka zabio je i za mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 21 godine u kvalifikacijama za Euro.

Zanimljivo, Roko još čeka odluku Uefine stručne komisije koja bi trebala donijeti odluku hoće li mu priznati i pogodak protiv PSG-a. Kod kojeg zapravo nema ništa sporno. To bi mu bio sedmi pogodak u ovom natjecanju i svrstao bi ga na vrh ljestvice najboljih strijelaca, uz Hansena i Simsira iz Midtjyllanda...

Ovaj osamnaestogodišnjak, iznimnog karaktera, oduševljava svojim odnosom prema suigračima ali i pristupom igri. Posebno je nedavno oduševio i Hajdukove navijače kada je najavio da će mu utakmica protiv Atletica biti dodatni motiv jer kako je kazao: ‘Hajduk je protiv Atletica trebao proći...’

- Ja volim svaki hrvatski klub, posebno kada igra u Europi - Rokova je to izjava koja dovoljno govori da je riječ o zdravoj mladoj osobi s mentalitetom vrhunskog sportaša. Završnica juniorske Lige prvaka igra se u Nyonu, a Salzburg će u ponedjeljak (18 sati) za trofej igrati protiv Benfice koja je u drugom polufinalu nakon jedanaesteraca svladala Juventus.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.