Slalom za muškarce

Zubčić danas nije uspio, odustao je u prvoj vožnji

Zubčić danas nije uspio, odustao je u prvoj vožnji
10.01.2021.
u 13:28
Pogledaj originalni članak

Ne možemo baš svaku utrku slaviti maestralne uspjehe, moralo je jednom doći i malo zahlađenje. Nakon sjajnog slaloma u srijedu na Sljemenu gdje su četvorica Hrvata osvajali bodove, a trojica ostvarili slalomski rezultat karijere te još više sjajnih petka i subote u Adelbodenu gdje je Filip Zubčić uzeo dva druga mjesta, nedjeljni slalom u švicarskom skijalištu nije donio nikakva ostvarenja za hrvatske skijaške adute. 

Nijedan od četiri hrvatska predstavnika nije uspio doći do druge vožnje - dvojica nisu uspjela doći do cilja, a dvojica nisu se uspjeli s visokim startnim brojevima suprotstaviti dotrajaloj podlozi na mitskoj Chuenisbargli stazi.

Prvi je od hrvatskih skijaša niz padinu (startni broj 16) krenuo ovog tjedna fantastični Filip Zubčić koji je nakon tek nekoliko sekundi na stazi od silne želje da postigne što užu liniju preusko ušao u jedna vrata i zajahao ih, ili u skijaškom riječniku "haklao kolac".

Vidjelo se na Filipovom izrazu lica da je razočaran jer ovo mu je prvo odustajanje u 11. nastupa ove sezone u Svjetskom kupu. U svih dosadašnjih deset bodova ne samo da je završavao utrke, već je u svih deset ulazio među osvajače bodova. Kako je njegov reprezentativni kolega, Elias Kolega u studiju HRT-a rekao "svim slalomašima se to zna dogoditi, glavu gore, idemo dalje".

Nešto kasnije je sa startnim brojem 32 niz znatno lošiju stazu krenuo Istok Rodeš. Izgledalo je to solidno na skijama, ali po takvoj podlozi trebalo je odskijati nešto posebniju vožnju da bi se osigurao "drugi lauf". Na kraju je završio kao najbolje plasirani hrvatski skijaš na utrci, na 37. mjestu s 2 sekunde i 51 stotinkom zaostatka za vodećim iz prve vožnje. Nedostajalo mu je 29 stotinki za ulazak u drugu vožnju.

Slična je priča i kod Mateja Vidovića, samo što je on sa startnim brojem 57 imao još lošije uvjete. Kao i Rodeš, odskijao je solidno, ali ništa bolje od toga, što mu je u konačnici bilo dovoljno za 44. mjesto sa 70 stotinki zaostatka za mjestom koje vodi u drugu vožnju.

Posljednji Hrvat na startu bio je Samuel Kolega koji ipak nije uspio izdržati pritisak zahtjevne staze te je odustao u jako ranoj fazi staze, kao i Zubčić.

Nema puno vremena za tugovanje i žaljenje za boljim rezultatima jer slalomaše već iduće nedjelje čeka novi slalom, i to u legendarnom švicarskom Wengenu gdje je naš Ivica Kostelić, podsjetimo, slavio čak četiri puta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.