ABA regionalna liga

Zrinjski u dobrom ritmu ide u Vršac, spars protiv MZT-a

Zrinjski u dobrom ritmu ide u Vršac, spars protiv MZT-a
13.12.2018.
u 07:32
Pogledaj originalni članak

Večeras se igraju dva posljednja susreta regionalne 2. ABA lige u kojima će nastupiti bh. klubovi Zrinjski i Spars. Mostarci u derbiju začelja odlaze u goste Vršcu koji se nalazi na posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom. Upravo zbog toga Mostarce ne čeka lagana zadaća jer će domaća momčad po svaku cijenu nastojati konačno upisati pobjedu.

Istrenirana momčad

- Čeka nas izuzetno zahtjevno gostovanje u Vršcu koji je dobra, istrenirana i vođena momčad, premda ima samo jednu pobjedu u 2. ABA ligi. Riječ je o mladoj momčadi koja je u nekoliko utakmica imala faze odlične igre. Na nekim utakmicama im je nedostajalo iskustva. Mi ćemo morati dati svoj maksimum kako bismo uzeli bodove - izjavio je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić. Njegova momčad s dosta optimizma odlazi na gostovanje kod srbijanskog predstavnika u 2. ABA ligi.

- U dobrom smo ritmu, povezali smo nekoliko pobjeda i s dosta optimizma idemo u Vršac. Oni su upisali tek jednu pobjedu i pokušat će se vaditi na nama. Moramo od početka nametnuti svoj ritam jer će domaćin sigurno biti motiviran. Vjerujem kako ćemo nastaviti niz pobjeda - kazao je branič Zrinjskog Mario Petrić. Utakmica se igra s početkom u 18 sati u dvorani Millenium u Vršcu u kojoj je nekada Hemofarm stigao i do pobjednika ABA lige. U Sarajevu će snage odmjeriti domaćin Spars i MZT, momčadi koje sa sedam pobjeda dijele drugo mjesto na ljestvici. Trener domaćina Marko Trbić uvjeren je kako njegova momčad ne može ponoviti lošu igru iz prošlog kola kada su poraženi od Heliosa, a pred susret protiv MZT-a kazao je:

Najbolji napadački učinak

- Igramo protiv momčadi koja ima najbolji napadački učinak u ligi. MZT je vrlo kvalitetan sastav koji igra raznovrsno u napadu i bit će nam potrebna ogromna energija i koncentracija kako bismo ih zaustavili i stvorili prigodu pobijediti. Nadam se da ćemo se vratiti u formu od prije stanke i protiv MTZ-a pobjedom otvoriti niz od nekoliko teških utakmica u 2. ABA ligi, ali i u prvenstvu BiH - kazao je Trbić pred današnji susret koji se igra od 17 sati. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.