Premijer liga BiH

Zrinjski slavio s 4:0 i preuzeo vodeću poziciju

Zrinjski slavio s 4:0 i preuzeo vodeću poziciju
31.10.2015.
u 16:32
Plemići su protiv Mladosti slavili i privremeno preuzeli vodeću poziciju s 30 bodova
Pogledaj originalni članak

Zrinjski je danas slavio pred svojim navijačima. Plemići su protiv Mladosti slavili i privremeno preuzeli vodeću poziciju s 30 bodova, dok je Mladost ostala na 19 bodova i na devetom mjestu je premijerligaške tabele. 

Domaći su bili bolji i zasluženo slavili. 

Nakon nekoliko propuštenih prilika u 51. minuti je uspio sastav Vinka Marinović da povede. Zakarić je izveo korner, Laštro je glavom pucao, Hadžić kratko odbio loptu, a Nikolić pogodio za 1:0.  

U 69. na 2:0 povisio je Todorović, koji je je u 85. ponovo bio strijelac za 3:0. 

Konačnih 4:0 u samoj završnici postavio je rezervist Filipović. Domaći slave prvo mjesto, a mogli bi tu i ostati ukoliko Sloboda ne slavi na Koševu sutra. 

Čelik je u Zenici ugostio Velež, koji nikako da se probudi, pa je doživio novi poraz. Na samom početku šansa za Čelik, ali je Bobić odbranio udarac Dedića. U 24. minuti velika šansa za Karića, Bobić je odbranio.  

Pritisak domaćih isplatio se u 30. minuti, kada je Karić udarcem sa 16 metara savladao Bobića. Upravo Karić je imao sjajnu priliku u 38. minuti, ali je ostalo 1:0 do poluvremena. I u nastavku je Čelik bio bolji, gosti iz Mostara nisu ništa ozbiljnije napravili pred golom Adilovića. Čelik šestom pobjedom ide na šesto mjesto sa 22 boda, dok je Velež pretposljednji sa sedam bodova.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.