32. kolo premijer lige bih

Zrinjski 'razbio' Tuzla City, ali titula prvaka ide na Koševo

Foto: Stojan Lasić
Zrinjski 'razbio' Tuzla City, ali titula prvaka ide na Koševo
18.05.2019.
u 19:09
Pogledaj originalni članak

U 32. kolu Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog s 5:1 su svladali Tuzla City, prenosi Pogled.ba

Unatoč osvajanju tri boda Plemići su se i definitivno oprostili od obrane naslova prvaka, jer je Sarajevo s 4:0 porazilo Zvijezdu 09 i tako kolo prije kraja osiguralo titulu. 

Sjajnu partiju pružili su danas izabranici Blaža Sliškovića protiv Tuzla Citya koji je u Mostar doputovao bez nekolicine standardnih prvotimaca.

Zrinjski do prednosti dolazi već u trećoj minuti, kada je prvi pogodak u dresu Zrinjskog postigao Abid Mujagić. U 14. minuti već je bilo 2:0, dodavanje Pezera koristi Mandić i matira Čatakovića.

Prvu prigodu na susretu bilježimo u 21. minuti. Ubiparip je šutirao pored gola nakon ubacivanja Efendića s desne strane.

Filipović je svoju posljednju utakmicu pred domaćom publikom u Mostaru okrunio s dva pogotka. U 22. minuti Filipović je pogodio na asistenciju Mandića, a u 33. minuti u ulozi asistenta bio je Šovšić.

Najbolju prigodu za goste propustio je Kojić koji u 25. minuti nakon kornera glavom šutira pored gola Zrinjskog.

U šestoj minuti nastavka utakmice Zrinjski je stigao i do petog gola. Filipovićev ubačaj s desne strane koristi Mujagić koji se tako drugi put upisao u listu strijelaca.

Tuzla City u 59. minuti nije imala sreće, udarac Crnkića sa 7-8 metara zaustavila je greda.

Ipak, gosti do gola dolaze u 79. minuti. Nakon igranja rukom u šesnaestercu Zrinjskog, glavni sudac Frano Jelić pokazao je na bijelu točku. Siguran sa 11 metara bio je Vojo Ubiparip.

Zrinjski se uvjerljivom pobjedom oprostio od navijača, te najavio posljednje kolo i duel sa Zvijezdom u Ugljeviku.

Zrinjski: Soldo, Gojković, Barišić, Čirjak, Pezer, Stojkić (od 63. Savić), Filipović (od 68. Bencun), Šovšić (od 72. Čurjurić), Mandić, Mujagić, Kadušić.

Tuzla City: Čalaković (od 46. Fejzić), Efendić, Musić, Crnkić, Kojić, Stjepanović, Burić, Bevab, Hasanović (od 73. Trumić), Hajrović (od 46. Mitrović), Ubiparip.

Rezultati 32. kola: 
Zrinjski - Tuzla City 5:1
Sarajevo - Zvijezda 09 4:0
Široki Brijeg - Radnik 2:1
Željezničar - Čelik 1:2
Krupa - Gošk 4:0
Sloboda - Mladost 0:1

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.