Liga 12

Zrinjski protiv Studenta za primat u gradu

Zrinjski protiv Studenta za primat u gradu
30.01.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Derbi 18. kola Lige 12 BiH igrat će večeras na Pecari Široki i Mladost. Široki je pred vratima drugog dijela natjecanja, ali za sigurniji put do Lige za prvaka trebaju mu domaće pobjede. No, najbliži pratitelji Student i Sloboda potajno se nadaju preotimanju mjesta Širokom, ali moraju ostvariti skoro maksimalni bodovni učinak u idućih pet kola, a tako nešto teško se može dogoditi.

Dvije velike pobjede

Iz Širokog, nakon dva vezana poraza od Kaknja i dosta nesretnog poraza u prošlom kolu od Slobode, najavljuju prekid crnog mini niza i povratak u pobjedničke vode. U nedjelju će se u Mostaru igrati gradski derbi između formalnog domaćina Zrinjskog i Studenta. Naime, Student u svojoj debitantskoj sezoni igra bolje od starijeg mostarskog kluba. On ima dvije pobjede više od Zrinjskog i samo pobjeda daje im nadu u moguće čudo i odlazak u Ligu za prvaka. Vodeći Kakanj ugošćuje Slobodu. Tuzlaci se kao i Student nadaju nastavku natjecanja u Ligi 6 za prvaka, ali put do pobjede u Kaknju teško je ostvariv. Istina, Kakanj je u prošlom kolu doživio visok poraz u Trebinju i pokvario pozitivan niz od šest pobjeda, ali su unatoč tom kiksu u večerašnjem susretu veliki favoriti. Trener Slobode Džidić pred gostovanje u Kaknju odstranio je iz momčadi braniča Sarajlića.

Problemi s ozljedom

Sarajlić je imao problema s ozljedama, a u prošloj sezoni kod trenera Mulaomerovića bio je i prvi branič momčadi. No, kako je kazao trener Tuzlaka Džidić, Sarajlić nije odstranjen zbog košarkaške kvalitete, već da bi se sačuvao mir u svlačionici. Spars je domaćin posljednjem BN Basket koji se bori za ostanak. Za ostanak se bori i Varda koja je domaćin sve boljem Leotaru. Susret bez nekog utjecaja na poredak odigrat će u Bijeljini Građanski Bobar i Bošnjak.

Parovi 18. kola, 30. siječnja: Široki – Mladost 18, Kakanj – Sloboda 19.30, Varda – Leotar 19.30, Građanski Bobar – Bošnjak 18, Spars – BN Basket 17, Zrinjski – Student 31.1. u 18 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.