Doigravanje

Zrinjski protiv Bosne u borbi za majstoricu

Zrinjski protiv Bosne u borbi za majstoricu
26.04.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Večeras se igraju uzvratni susreti polufinalnog doigravanja za košarkaškog prvaka BiH. Prvi na parket će Zrinjski i Bosna koji će susret odigrati u dvorani na Bijelom brijegu s početkom u 19 sati. Sarajlije su povele u doigravanju koje se igra na dvije pobjede. Bit će to njihov šesti ovogodišnji susret u kome će Mostarci nastojati izjednačiti i nakon toga u Sarajevu igrati majstoricu za finale. Objektivno zbog prednosti domaćeg parketa Sarajlije su bliže finalu, ali Mostarci imaju dosta prostora za pomak u igri, stoga još uvijek njihovi izgledi za prolazak u finale nisu neizgledni.

Nema tajni

Na jučerašnjoj konferenciji za medije košarkaš Zrinjskog Mario Petrić osvrnuo se na ovosezonski susret protiv Bosne Royal.

- Po tko zna koji put igramo protiv Bosne, između nas nema tajni. Mislim kako je u prošlom meču zakazao naš napad, šut nas nije služio kao u prethodnim utakmicama. To je segment igre koji moramo popraviti u sutrašnjem dvoboju da bi ostvarili dobar rezultat. Pozivam publiku da nas podrži i bude naš šest igrač, kako bismo nastavili seriju u Sarajevu - rekao je Petrić.

Igrač mostarskog kluba Božo Đurasović podsjeća da je Zrinjski u ovoj sezoni dva puta pobijedio Bosnu na svom terenu te da nema razloga da se takav ishod ne ponovi i sutra.

- Najvažnije je da uđemo u utakmicu s velikom energijom. Moramo prije svega biti jaki u odbrani i dvobojima, a takva igra bi donijela i dobar napad. Igrali smo protiv Bosne u Sarajevu u posljednje dvije utakmice i oba puta nam je malo falilo da dođemo do pobjede, pogotovo u posljednjem meču Lige 6. Zaslužujemo da izborimo treću utakmicu - izjavio je Đurasović.

Dodao je da momčad Zrinjskog ne osjeća veliki pritisak pred ovaj susret, već da svi igrači žele da prikažu dobru košarku i da su ravnopravan protivnik ekipi Bosne Royal.

U sportskom zdanju Mejdan s početkom u 19.30 sati sastat će se Sloboda i Igokea. Prije nekoliko dana u njihovom prvom susretu u Laktašima Tuzlaci su bili na pragu prave senzacije ali nisu uspjeli. Dijelila ih je lopta, jedan pogodak. Unatoč tome što je Igokea i večeras favorit, igrači Slobode pokazali su u njihovom prvom susretu kako nema nedodirljivih i kako se jedino pravo stanje stvari može odrediti zalaganjem na parketu.

Imaju motiv

Sigurno je kako će igrači Velimira Gašića večeras nastojati pokazati, uz veliku podršku navijača, kako njihova dobra igra u prvom susretu nije bila slučajnost. Za tako nešto imaju puno motiva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.