DANIMA JE TRPIO BOLOVE

Životna drama hrvatskog prvaka: U srijedu je u posljednji tren prebačen u bolnicu!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
29.04.2020.
u 20:53
- Na ulasku u bolnici, a nažalost nisam mogao ići s njim unutra, rekao mi je – tata ništa ne brini. Bit ću dobro, bit ću krajem kolovoza europski plivački prvak – ispričao nam je njegov otac
Pogledaj originalni članak

Pravu dramu proživio je u srijedu Nikola Obrovac (21), plivački prvak Hrvatske i rekorder na 50 te 100 metara prsno.

-  Nikola se prije deset dana počeo žaliti na bolove u desnoj nadlaktici. Trenirao je kod kuće gdje smo u dvorištu improvizirali teretanu, a plivačke trening odrađivao je u malom bazenu kod nebodera Vjesnika. Budući da bolovi nisu prestajali, otišli smo kod doc.dr.sc. Igora Borića u specijalnu bolnicu Sveta Katarina, priča Dražen, njegov otac. Nalazi su bili zastrašujući...

-  Došli smo u posljednji trenutak jer je ultrazvuk pokazao dva tromba u desnoj ruci, malo je nedostajalo da mu se zaustavi krvotok. Odmah smo otišli u bolnicu Merkur gdje će ostati sljedećih tjedan dana. Nikola je ostao pozitivan. Na ulasku u bolnici, a nažalost nisam mogao ići s njim unutra, rekao mi je – tata ništa ne brini. Bit ću dobro, bit ću krajem kolovoza europski plivački prvak – ispričao nam je njegov otac.

Nikola je 2016. godine postao europski juniorski prvak, na posljednjem seniorskom svjetskom i europskom prvenstvu dvaput je osvajao 14. mjesta.

Zanimljivo je da je prije nekoliko godina među tri tisuće mladih plivačkih nada iz cijelog svijeta upravo njega i sestru Luciju kao svoje učenike odabrao trener legendarnog olimpijskog pobjednika Michaela Phelpsa, Bob Bowman. U normalnim uvjetima Nikola trenira šest dana u tjednu, svaki dan po 4 sata i tako već punih 17 godina.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.