Real Madrid

Zidane u "problemima": Modrić i Kroos konkuriraju za PSG

Foto: Angel Rivero/UESyndication/PIXSEL
Zidane u "problemima": Modrić i Kroos konkuriraju za PSG
06.03.2018.
u 17:46
Pogledaj originalni članak

Madridski Real gostuje danas kod PSG-a na Parku prinčeva i brani 3:1 prednost iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Zidane je želio okupiti sve svoje igrače prije ovog finala prije finala, što je samo još jedna gesta ujedinjavanja svlačionice i podizanja momčadskog duha. Ali je i više od toga. Prvo, cijela je momčad i trenirala na Parku prinčeva u ponedjeljak, nitko nije ozlijeđen. Drugo, Zinedine Zidane je na presici potvrdio da svi spomenuti igrači su u konkurenciji za igru, piše Goal.

"Nikad ne bih stavio igrača koji je na 70-80 posto", istaknuo je Zidane i time zapravo "spriječio" bilo kakvu raspravu oko dostupnosti Tonija Kroosa i Luke Modrića.

Oba veznjaka bi bili stožerni igrači u ovako velikoj utakmici, ali obojica su se tek vratila nakon ozljeda. Nijemac je pretrpio istegnuće ligamenata lijevog koljena dok je Modrić imao ozljedu mišića zadnje lože desne noge. Tako su njih dvojica uspjeli dosad odraditi samo dvac treninga s ostatkom momčadi. Ali su i u nedjelju i u ponedjeljak radili bez ikakvih ograničenja. Jedino što je Kroos imao kompresijski zavoj ispod koljena.

To znači ne samo da su obojica na raspolaganju Zidaneu nego on ozbiljno računa na njih. Ako se uzme u obzir da su Cristiano Ronaldo, Benzema i Casemiro sigurni u početnoj postavi što se tiče veze i napada, za preostala tri mjesta u tim linijama konkuriraju sedmorica igrača - Kovačić, Modrić, Kroos, Isco, Bale, Asensio i Vazquez.

A ovisno o tome za koga se odluči, madridski bijeli bi mogli igrati 4-3-3 ili 4-4-2 ili neku drugu "varijaciju na temu". Zasad Zidane nije dao naznake tko bi mogao igrati u prvih 11, ali opcija s Kroosom i Modrićem, pogotovo s Nijemcem u prvih 11, iako moguća nije baš najsigurnija. Treba reći i da u zadnjem dvoboju s Getafeom ni Kovačić (79 minuta), ni Asensio (79) ni Lucas (nije nastupio) nisu igrali cijeli susret. Možda ih je Zidane odmarao upravo za Ligu prvaka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.