Spektakl na pomolu

Željko Mavrović: Imam nedovršenog posla s Lennox Lewisom

Željko Mavrović: Imam nedovršenog posla s Lennox Lewisom
05.12.2020.
u 09:02
Pogledaj originalni članak

Broj prodanih pretplata na prijenos meča Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. u SAD-u za gotovo 50 posto je premašio broj pretplata na revanš Tysona Furyja i Deontaya Wildera, što je dovoljan pokazatelj koliko su ljudi željeli vidjeti Iron Mikea na djelu nakon 15 godina.

Nekoliko dana kasnije u jednom je intervjuu Lennox Lewis prokomentirao Tysonovu borbu i rekao da mu je djelovala jako zabavno te da bi pod pravim okolnostima i sam razmotrio povratak, a posebno bi ga zanimao okršaj protiv Riddicka Bowea, s kojim se nije imao prilike boriti dok su obojica bila na vrhuncu.

Mavrović je ista generacija

Tysonu su 54 godine, Jonesu 51, Lewisu 55, a Boweu 53. U tu se generaciju s 51 godinom uklapa i najuspješniji hrvatski teškaš Željko Mavrović, bivši europski prvak koji se borio i za svjetsku titulu upravo protiv Lewisa 1998. godine. Izgurao je svih 12 rundi, u sedmoj je imao Lewisa na konopcima, ali Britanca su suci jednoglasno proglasili pobjednikom.

Zato je Index.hr nazvao Mavrovića, koji je kao televizijski komentator uživao u noćnoj priredbi proteklog vikenda, da s nekoliko dana odmaka i u svjetlu Lewisove izjave provjerimo bi li se i on vratio u ring.

Odgovor je bio vrlo jasan.

"Ako Lewis ima nedovršenog posla s Boweom, imam i ja s njim. On nije upoznat s problemima koje sam tada imao, koliko sam griješio na pripremama, sve preuveličavao, posvetio se zdravlju i makrobiotici, što me na kraju koštalo. Danas bih se vrlo rado borio s njim, mislim da bi naša publika to željela ponovno vidjeti i da se sjeća sedme runde. Pa eto, ako netko od njih prije međusobne borbe treba 'polufinale', ja se nudim da ga odigram", poručio je Mavrović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.