pobijedili s 2:0

Široki poražen, Željezničar u polufinalu Kupa BiH

Široki poražen, Željezničar u polufinalu Kupa BiH
07.12.2017.
u 15:05
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa BiH nakon što su danas svladali ekipu Širokog Brijega s 2:0 u uzvratnom susretu na stadionu 'Grbavica'. Prvu utakmicu 'plavi' su na 'Pecari' također riješili u svoji korist (1:0), tako da ukupnim rezultatom (3:0) idu u naredni krug natjecanja.

Golove za Željezničar postigli su Jovan Blagojević u 6. i Asim Zec u 54. minuti.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i već u 2. minuti imali dobru priliku preko Edija Baše koji je dobro šutirao glavom iz neposredne blizine ali golman Željezničara Vedran Kjosevski dobro intervenira.

Četiri minute poslije tim s Grbavice dolazi do pogotka, nakon što je Sinan Ramović lijepo ostavlja loptu Jovanu Blagojeviću koji sa 20-ak metara precizno pogađa gol Širokobriježana.

U 28. minuti domaći su mogli udvostručiti vodstvo, nakon dobre kombinacije Zeca i Ramovića, poslije koje lopta dolazi do Voje Ubiparipa ali napadač 'plavih' ne pogađa gol s desetak metara.

Minutu poslije Široki je mogao poravnati rezultat, kada se Stjepan Lončar našao sam pred Kjosevskim ali ne uspijeva poentirati.

U drugom poluvremenu Željezničar je ponovno preuzeo inicijativu a u 54. minuti je to urodilo plodom kada je Goran Zakarić prošao po lijevoj strani, ubacio u šesnaesterac a Asim Zec glavom matirao golmana Luku Bilobrka.

I nakon gola tim Admira Adžema je dominirao, kontrolirao utakmicu i stvarao šanse, ali nisu uspjeli poentirati.

Široki se nije predavao a jedinu šansu u drugom dijelu susreta imao je u 75. minuti preko Lončara koji iz dobre pozicije šutira preko gola.

Plasman u polufinale Kupa BiH ranije su ostvarili Zvijezda 09, Krupa i Sloboda.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.