IZABRAO SRCEM

Zbog Hrvatske su mu prijetili smrću, a danas ga 'pametni' Hrvati prozivaju

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Zbog Hrvatske su mu prijetili smrću, a danas ga 'pametni' Hrvati prozivaju
31.05.2019.
u 07:53
Tih nekoliko mjeseci, dok je vagao za čiju će seniorsku reprezentaciju nastupati, za obitelj Rakitić bilo je jako stresno. Otac Luka, iako je silno želio da sin izabere Hrvatsku, u Ivanovu odluku ipak se nije miješao. Iako je, naravno, priželjkivao da Ivan odabere kockasti dres
Pogledaj originalni članak

Ivan Rakitić zbog ozljede zadnje lože propustit će predstojeći reprezentativni ciklus, neće ga biti u važnoj utakmici protiv Walesa. Naravno, odmah su se javili “pametni” koji tvrde da Rakitić ne želi stisnuti zube za Hrvatsku, a neki navode da je razlog otkaza i to što je uvrijeđen jer ga u Hrvatskoj nedovoljno cijene. 

Što god bila istina, činjenica jest da će Hrvatska protiv Walesa morati igrati bez Rakitića. A nakon toga mora se učiniti sve da već u idućoj akciji Ivan bude na raspolaganju izborniku Daliću. Jer, bez Rakitića je Hrvatska ozbiljno oslabljena reprezentacija. Ovakvi nepotrebni napadi na Rakitića mogli bi samo ubrzati njegovu odluku o odlasku iz reprezentacije. Raketa zaista nije zaslužio da ga se proziva jer proteklih 12 godina puno je puta stisnuo zube igrajući za vatrene te pritom dogurao već do 104 nastupa u kockastom dresu, čime na vječitoj listi dijeli peto mjesto s Ivicom Olićem. 

Cijela vrećica prijetnji

Zbog Hrvatske je Ivan na početku ozbiljne karijere prolazio puno ružnih stvari. A te ružne stvari bile su prijetnje nekih Švicaraca zbog odluke da Ivan ipak izabere kockasti dres. I dandanas tata Luka u sobi čuva ta pisma, prijetnje, a ima ih jako puno, cijelu vrećicu. Podsjetimo, Ivan je bio konstantno kapetan Švicarske još od 12. godine. I uvijek je bio uvjerljivo najbolji, klasu iznad svih. Nudili su mu i kapetansku traku u seniorima, željeli da nastupa za njih. Ali neki su s tim prijetnjama baš pretjerali, prijetili su Rakitićima i smrću. Tih nekoliko mjeseci, dok je vagao za čiju će seniorsku reprezentaciju nastupati, za obitelj Rakitić bilo je jako stresno. Otac Luka, iako je silno želio da sin izabere Hrvatsku, u Ivanovu odluku ipak se nije miješao. Iako je, naravno, priželjkivao da Ivan odabere kockasti dres, u kojem je mnogo puta kao dječačić u Möhlinu navijao za Bobana, Šukera, Štimca i ostale vatrene... Nakon što su ga paralelno pritiskali izaslanici hrvatske i švicarske reprezentacije, u kolovozu 2007. Ivan je cijeloj obitelji rekao svoju odluku.

Najsretniji dan u životu

– Kazao je: “Tata, odlučio sam, igrat ću za Hrvatsku” – prepričao nam je sa suzama u očima jednom prilikom Luka Rakitić. – Znate, to mi je bio najemotivniji dan u životu. Bio sam tako ponosan što je presudilo njegovo srce, ljubav prema Hrvatskoj, jer ja mu nikada nisam nametao da izabere Hrvatsku iako sam to htio. U tom trenutku kroz misli su mi prošla sva odricanja koja su prethodila dolasku uopće do mogućnosti da nastupa za vatrene – kazao nam je prije godinu dana tata Rakitić. Uglavnom, Rakitićima je reprezentacija Hrvatske uvijek bila svetinja i tako će ostati. Jedan nedolazak na akciju, pa čak i da je razlog samo umor, a ne ozljeda, tu činjenicu ne mogu promijeniti.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.