Dvodnevno natjecanje

Završen Europa Judo Open "Sarajevo 2021", Francuzi osvojili 24 medalje

Završen Europa Judo Open "Sarajevo 2021", Francuzi osvojili 24 medalje
19.09.2021.
u 20:55
Dvodnevno natjecanje koje se boduje za svjetsku ranking-listu, pa samim tim i za naredne Olimpijske igre, privuklo je više od 300 judoka iz 29 zemalja.
Pogledaj originalni članak

Prvi Europa Judo Open "Sarajevo 2021" u organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine završen je danas u Sarajevu.

Dvodnevno natjecanje koje se boduje za svjetsku ranking-listu, pa samim tim i za naredne Olimpijske igre, privuklo je više od 300 judoka iz 29 zemalja.

Najuspješnija nacija na turniru koji se održao u Areni Hills bila je reprezentacija Francuske. Nakon 12 osvojenih medalja prvog dana natjecanja (dva zlata, pet srebra i pet bronzi) danas su Trikolori osvojili još tri zlata, tri srebra i šest bronzi.

U britanskom finalu kategorije do 70 kilograma Kelly Petersen Pollard bila je bolja od svoje zemljakinje Ketie-Jemima Yets-Brown.

I u konkurenciji do 78 kilograma trijumfovala je Britanka Emma Ried, dok je zlato u kategoriji preko 78 kg pripalo Francuskinji Stessie Bastareaud.

Francuzi su dominirali i kategorijom do 81 kilograma za muškarce. Osvojili su zlato (Loic Pietri), srebro (Quentin Joubert) i bronzu (Alpha Oumar Djalo), dok je totalnu dominaciju Francuza na pobjedničkom postolju poremetio je Talijan Andrea Gismondo.

Mađar Roland Goz trijumfovao je u konkurenciji džudista do 90 kilograma. u Kategoriji do 100 kg slavio je Hrvat Marko Kumrić, dok je u apsolutnoj kategoriji, u posljednjem meču Europa Judo Opena, zlato osvojio Francuz Joseph Terhec.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon duge pauze ovoga puta se nisu uspjeli domoći pobjedničkog postolja. Dijelom zbog izuzetno jake konkurencije, ali i smjene generacija.

Već sljedeći vikend na programu je Grand Prix u Zagrebu, a potom slijede nastupi na Europa kupu u Dubrovniku i Europsko prvenstvo do 23 godine.

Džudo savez BiH je i ovoga puta dobio je visoke ocjene i pohvale za tehničku organizaciju natjecanja u izuzetno posebnim uvjetima koje diktira pandemija koronavirusa. To potvrđuje i činjenica da su Svjetska judo federacija (IJF) i Europska judo unija (EJU) odlučile bh. savezu povjeriti domaćinstvo dva velika natjecanja, Svjetskog prvenstva za kadete i Europskog prvenstva za seniore do 23 godine, koji su na programu sljedeće godine, priopćenon je iz Džudo saveza BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.