NIKOLA KARABATIĆ:

Žalim Duvnjaka, teško je vidjeti ga da ne igra pred svojom publikom

Žalim Duvnjaka, teško je vidjeti ga da ne igra pred svojom publikom
22.01.2018.
u 09:45
– Ako uprskamo stvar protiv Srbije, a potom i protiv Hrvatske, mi još uvijek možemo ispasti. Jedan loš dan, jedan poraz, može sve okrenuti.
Pogledaj originalni članak

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić (33) suvereno predvodi svoju Francusku prema još jednoj medalji, a bila bi to 14. u njegovoj bogatoj karijeri koju su obilježila čak četiri svjetska, tri europska i dva olimpijska zlata. Uostalom, u istoj ovoj Areni Zagreb prije devet godina Nikola je slavio svoje prvo svjetsko zlato. Očekuje li takav ishod i ovaj put?


– Ako uprskamo stvar protiv Srbije, a potom i protiv Hrvatske, mi još uvijek možemo ispasti. Jedan loš dan, jedan poraz, može sve okrenuti. Neće nam biti lako protiv Srbije jer smo se protiv Šveđana prilično potrošili – upozoravao je Karabatić nakon pobjede nad Švedskom (23:17). A u toj utakmici Karabatić je zabio samo dva pogotka, no to mu nije smetalo.


– Više sam igrao za momčad pa sam imao sedam asistencija. Meni je važno da mi pobjeđujemo, a ne koliko ja zabijam. Uostalom, dodati dobru loptu pivotu na crtu za zicer također je sjajna stvar.
Pobijedi li Francuska u ponedjeljak Srbiju, a Norveška Švedsku, tricolori će imati osigurano polufinale uoči srijede i utakmice s Hrvatskom. A to bi im omogućilo i lakšu utakmicu s domaćinom Eura.


– I uoči ovog Prvenstva svi smo govorili da će to biti prilično otvoreno natjecanje. Uostalom, Hrvatska je izgubila od Švedske, olimpijski pobjednik Danska od Češke, a Nijemci su trebali izgubiti od Slovenije. Teško je za sve pa tako i za domaćina, koji će do kraja imati prednost igranja pred svojom publikom. No, uz sve dužno poštovanje prema Hrvatskoj, mi o toj utakmici još ne razmišljamo. Nama je sada najvažnija Srbija.


Ne razmišlja ni o Hrvatskoj bez Duvnjaka i koliko našima nedostaje sjajni srednji vanjski. Ali razmišlja o tome kako se Duvnjak sada osjeća.


 – Žao mi je Duleta. Uspio se oporaviti od operacije i bio je željan igranja u Hrvatskoj. Teško mi je vidjeti takvog igrača da ne može igrati pred svojom publikom. Mi smo lani bili domaćini Svjetskog prvenstva i znam koliko mi je to značilo. Nadam se da će se oporaviti i pomoći Hrvatskoj.


Nakon što je zbog ozljede propustio prve tri utakmice Prvenstva, Nikolin mlađi brat Luka (29) odigrao je protiv Šveđana samo šest minuta jer je dobio crveni karton .


– Luka mi kaže da je to bio prekršaj za dvije minute. Ako svaki put daš crveni kada netko nekoga udari u glavu, sa svake bi strane i stalno trebalo biti po nekoliko crvenih kartona. Taj karton suci su godinama držali u džepu pa ga sada valjda zbog toga vade brže – kazao je Nikola.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.