HŠK Zrinjski

Zakarić inspiriran, Zrinjski ostao na vrhu

BiH,09.04.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg, Prvetvena nogometna utakmica Zrinjski -Borac Photo:Stojan Lasic
11.04.2016.
u 07:36
Pogledaj originalni članak

Zrinjski je s novom pobjedom protiv Borca (2:1) ostao na čelnoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici. Mostarci su po teškom terenu ponovno pokazali karakter, karakteristiku koja ih odlikuje tijekom cijele ove sezone.

Briljirao Zakarić

Junak susreta bio je Goran Zakarić. Zabio je dva pogotka, od toga je prvi bio jedan od najboljih koje je Zrinjski zabio u ovoj sezoni. Nekoliko susreta Zakarić je bio u drugom planu, ali u posljednje dvije utakmice je pogocima donosio prevagu, odnosno donio je po tri boda na posljednje dvije utakmice. Izgleda kako je klupa dobro djelovala na ovog igrača.

Zrinjski je na ovom susretu pružio solidnu igru, uz nekoliko padova koncentracije, ali i to je bilo dovoljno za tri nova boda, što je za taj klub u ovom trenutku i najvažnije.

Nakon susreta trener Banjolučana, Borče Sredojević, bio je konkretan:

- Zrinjski je u ovom trenutku kvalitetnija momčad od Borca. U Zrinjskom je prisutna jedna velika koncentracija kvalitetnih nogometaša, i mislim kako je ta individualna kvaliteta i odlučila pobjednika u našoj međusobnoj utakmici.

Zrinjski je možda puno prije i lakše mogao riješiti pitanje pobjednika, ali navijači mogu biti zadovoljni činjenicom kako je forma plemića do sada vjerojatno i najkonstantnija u prvenstvu.

- Mogli smo i prije riješiti utakmicu, ali sam zadovoljan. Borac je pokazao određeni napredak u igri, no mi smo dokazali da smo kvalitetniji. Svi nogometaši su dali svoj maksimum i odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo slavili. Vjerujem kako Borac može ostati u Premijer ligi. Dolaskom trenera Sredojevića podignuta je razina igre i u sljedećima utakmicama imaju priliku osigurati ostanak. Kroz povijest je Borac uvijek osvajao bodove kada je bilo najteže i smatram da će i sada biti tako, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović, koji je svojevremeno vodio banjolučki klub te je na kraju svoje izjave poželio sreću svojim protivnicima u nastavku sezone.

Ozljeda Stojkića

Zrinjski je, pak, prilično skupo platio ovu pobjedu. U 43. minuti prilikom jednog sprinta prema protivničkom golu u grču je zastao Pero Stojkić. Kapetan Zrinjskog se uhvatio za list i već tada je morao izići iz igre.

- Ni sam ne znam što mi se dogodilo u trenutku kad sam se ozlijedio. U trenutku me presjeklo i legao sam na pod. U pitanju je list, a u ponedjeljak bih trebao obaviti slikanje i tada ću znati nešto više o prirodi moje ozljede. Nadam se samo kako nije teške naravi i da ću se brzo vratiti na teren, kazao nam je Stojkić.

Netko je rekao kako je na vrhu ljestvice puno teže ostati, nego doći do vrha. Mostarcima u idućem kolu preostaje gostovanje u Bijeljinu kod momčadi Radnika. Riječ je o vrlo neugodnom protivniku s kojim je Zrinjski u prvom dijelu sezone u Mostaru remizirao (0:0). •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.