Nevrijeme je (ne prvi put) odgodilo 16. kolo nogometne Premijer lige BiH. U susjedstvu i cijeloj Europi ipak se igralo

Za odgodu kola krivi su ‘srednjovjekovni’ travnjaci, a ne snijeg, kiša i vjetar

Za odgodu kola krivi su ‘srednjovjekovni’ travnjaci, a ne snijeg, kiša i vjetar
10.03.2015.
u 09:45
kad lopta miruje narod u BiH se zabavlja pričama o “kresanju” Premijer lige BiH, gradnji velebnih “europskih” stadiona, uspostavi regionalne lige i ostalim pričama i pričicama
Pogledaj originalni članak

Vrijeme nije dopustilo da se nakon 16. kola nogometne Premijer lige BiH prvenstvo “zahukta” jer su se utakmice 17. kola morale odgoditi zbog snijega, kiše, bure i poplava. Nema tu velike tragike, jedina je posljedica što će se posljednje 30. kolo igrati 30. umjesto 23. svibnja.

Samo kod nas

Ali, ni u jednoj susjednoj, ni ijednoj europskoj državi nije zbog ružnog vremena prekidano prvenstvo pa ispada da Bosna i Hercegovina ima “najgoru” klimu na kontinentu. I nije ova odgoda (prekid) prva ovakva, iz istih razloga i ranije su cijela kola odgađana. Nije ovdje (ipak) klima najgora. Budimo pošteni i priznajmo: u Europi nema lošije nogometne infrastrukture od ove u BiH. I susret 16. kola u Gradačcu između Zvijezde i Sarajeva igran je u neregularnim uvjetima, na travnjaku koji je “potonuo” u desetak centimetara vode. Za vikend u svim susjednim zemljama igrani su prvenstveni susreti. Već sutra trebaju se igrati prvi četvrtfinalni susreti Kupa BiH na Koševu (Sarajevo – Borac), Pod Bijelim brijegom (Zrinjski – Velež), na Banja ilidži (Zvijezda – Olimpic) i u Velikoj Obarskoj (Mladost – Široki Brijeg). Valjda neće biti odgoda i valjda će domaćini pripremiti travnjake za normalno igravanje utakmica. Loša infrastruktura stalno je “na jelovniku” klupskih uprava, pa su čelnici Sarajeva opet pokrenuli inicijativu za renoviranje Koševa. Čelnik kluba Edis Kusturica zapalio je javnost, medije i navijače tvrdnjom kako su se pojavili “ozbiljni investitori, koji su našli interes uložiti veliki novac” u renoviranje Koševa. No, za ostvarenje plana, uz novac privatnih investitora, potrebna je pomoć države i Federacije BiH. Kusturica nade polaže u premijera Sarajevske županije Elvedina Konakovića i načelnika općine Centar Dževada Bećirevića, kao ljude s velikim iskustvima u sportskom radu.

Regionalna liga

Sve lijepo zvuči, ali ipak pomalo apstraktno. Sve sliči na nekoliko ranijih najava čelnika Željezničara o preobrazbi Grbavice iz lika ružnog pačeta u nogometnu ljepoticu... Aktualizirana je i pred javnost opet bačena priča o “regionalnoj ligi”, koja će navodno krenuti na prostoru bivše Juge od jeseni 2018. godine. Neki autorstvo ove slatke pričice pripisuju predsjedniku HNS Davoru Šukeru, koji tako kupi poene (glasove) za mjesto u Izvršnom odboru Uefe lobirajući u nogometnim savezima Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore. Hm, kad bi se i utemeljila ta liga, teško bi u BiH našli puno kandidata za nju, ne samo zbog “srednjovjekovne” infrastrukture, nego i financija, sigurnosti itd. Na domaćoj pozornici i dalje se vode razgovori o smanjenju broja klubova u Premijer ligi. Moglo bi zapeti u manjem entitetu, odakle se ne protive smanjenju broja klubova ( na 12), ali pod uvjetom da se Republici Srpskoj zajamče četiri mjesta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.